امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
میدانید؟؟ آیا های دانستنی جالب

آیا میدانید؟؟(دانستنی های جالب)
#1
حقایقی درباره قطب جنوب
خیلی چیزها هست که ما انسان ها هنوز درباره کره زمین نمی دانیم. به خصوص درباره مکان های دور افتاده ای که به راحتی قابل دسترس نیستند و آب و هوای سخت و غیرقابل تحملی دارند. قطب جنوب یکی از مرموزترین مکان های دور افتاده روی کره زمین است که پر از رازهای کشف نشده است و دانشمندان هنوز هم در حال کشف اسرار این سرزمین وسیع هستند.

 
یکی از کاربران فضای مجازی لیستی از جالب ترین واقعیات قطب جنوب جمع آوری کرده است که در ادامه می توانید ببینید.
 
در قطب جنوب مکان هایی وجود دارد که ۲ میلیون سال برف و باران ندیده است
۱ درصد یا حدود ۴۰۰۰ کیلومتر از قاره قطب جنوب خالی از برف و یخ است. طبق تحقیقات دانشمندان استرالیایی تا پایان قرن ۲۱ این مکان های خشک قطب جنوب به ۲۵ درصد رسیده است و این می تواند تنوع زیستی قطب جنوب را تغییر دهد.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica1.jpg]
۱ درصد یا حدود ۴۰۰۰ کیلومتر از قاره قطب جنوب خالی از برف و یخ است
 
در قطب جنوب آبشارهایی به نام آبشار خون وجود دارد
نگران نباشید این ها خون واقعی نیستند. ۵ میلیون سال گذشته زمانی که سطح آب دریا بالا آمد و قسمت شرق قطب را سیل فرا گرفت. بعد از میلیون ها سال یخچال ها شکل گرفتند و آب زیر یخچال ها شورتر شد. اکنون این آب ۳ برابر شورتر شده و به همین دلیل یخ نمی زند. آب زیر یکی از این یخچال ها به نام Taylor حاوی آهن است و زمانی که آهن در تماس با هوا قرار می گیرد اکسیده می شود و به قرمز تغییر رنگ می دهد.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica2.jpg]
آب زیر یخچال Taylor آهن دارد و زمانی که آهن با هوا تماس می گیرد اکسیده می شود
 
بیشتر شهاب سنگ ها در قطب جنوب یافت می شوند
شهاب سنگ ها ممکن است هر جایی فرود بیایند. اگر در یک جنگل مرطوب فرود بیایند رطوبت و اکسیژن باعث فرسودگی آن ها می شود. اما در جایی مثل قطب جنوب که آب و هوای خشکی دارد شهاب سنگ ها هرگز فرسوده نمی شوند به علاوه شهاب سنگ ها روی برف سفید راحت تر قابل تشخیص هستند.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica3.jpg]
در جایی مثل قطب جنوب که آب و هوای خشکی دارد شهاب سنگ ها هرگز فرسوده نمی شوند
 
۷۰ درصد آب شیرین دنیا در قطب جنوب است
اگر تمام یخ های قطب جنوب آب شوند سطح آب دریا ۶۱ متر بالاتر می رود.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica4.jpg]
اگر تمام یخ های قطب جنوب آب شوند سطح آب دریا ۶۱ متر بالاتر می رود
 
میانگین ضخامت توده های یخی ۱ کیلومتر است
ضخامت صفحات یخی بستگی به شرایط و موقعیت آن ها دارد. ضخامت یخ های شرق قطب جنوب بیشتر از غرب آن است. به طور میانگین ضخامت آن ها ۱ کلیومتر است اما در برخی نقاط ضخامت آن ها به ۴ کیلومتر هم می رسد.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica6.jpg]
ضخامت یخ های شرق قطب جنوب بیشتر از غرب آن است
 
بزرگ ترین یخچال قطب جنوب از جزیره جامائیکا بزرگ تر است
بزرگ ترین یخچال قطب جنوب به نام B-15 حدود ۲۹۵ کیلومتر طول و ۳۷ کیلومتر عرض دارد و مساحت آن ۱۱۰۰۰ کیلومتر مربع تخمین زده شده است. در سال ۲۰۰۰ این یخچال به قطعات کوچک تری تقسیم شد و به سمت دریا رانده شد.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica7.jpg]
بزرگ ترین یخچال قطب جنوب به نام B-15 به مساحت ۱۱۰۰۰ کیلومتر مربع است
 
این منطقه محدوده زمانی ندارد
از آن جا که قطب جنوب یک منطقه غیر مسکونی است به محدوده های زمانی تقسیم نشده است. با این وجود بعضی از ایستگاه های تحقیقاتی از منطقه زمانی کشور تامین کننده یا نزدیک ترین کشور را استفاده می کنند.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica8.jpg]
از آن جا که قطب جنوب یک منطقه غیر مسکونی است به محدوده های زمانی تقسیم نشده است
 
امیلیا مارکوس پالما نخستین کسی است که در قطب به دنیا آمده
امیلیا در سال ۱۹۷۸ در قطب جنوب به دنیا آمده است. پدر او در پایگاه تحقیقاتی اسپرانزا کار می کرد. از زمان تولد امیلیا تا کنون ۱۰ نفر در قطب جنوب به دنیا آمده اند اما نام امیلیا به عنوان اولین نفر در مجله گینس ثبت شده است.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica9.jpg]
امیلیا در سال ۱۹۷۸ در قطب جنوب به دنیا آمده است
 
قدیمی ترین اسپرم دنیا در قطب جنوب کشف شد
در سال ۲۰۱۵ دانشمندان سوئد اسپرم فسیل شده ۵۰ میلیون ساله نوعی کرم را کشف کردند که عمر بسیار کوتاهی دارد و به سختی یافت می شود.
 
[تصویر:  facts2-about2-antarctica10.jpg]
دانشمندان اسپرم فسیل شده ۵۰ میلیون ساله نوعی کرم را کشف کردند
 
منبع : bedunim.ir
پاسخ }
Thanks given by:
#2
۹ پیامد گرمایش زمین
گرمایش زمین سوژه ی بسیاری از فیلم های آخر الزمانی بوده است و در این فیلم ها غالباً کره ی زمین به این شکل از بین می رود. حقیقت آن است که این فیلم ها چندان از واقعیت دور نیستند. در طول سه قرن گذشته، میانگین دمای هوای کره ی زمین یک درجه افزایش یافته است. تا سال ۲۰۵۰، دمای هوا نیم درجه ی دیگر هم افزایش خواهد یافت. این تغییرات به ظاهر اندک می تواند مشکلات جدی ای برای بشر به وجود آورد. در ادامه می خواهیم ببنیم گرم شدن زمین دقیقا چه عواقبی دارد.

 
۱- خشکسالی
این بدیهی ترین پیامد گرمایش زمین است. البته همه ی قسمت های زمین در خطر خشکسالی نیستند و این اتفاق بیشتر در نیمه ی جنوبی زمین رخ خواهد داد. برای مثال، در افریقای جنوبی ظرف سه سال گذشته فقط به اندازه ی میانگین بارش سالانه باران آمده است، در نتیجه ساکنان این مناطق از آب شیرین و خاک کمتری برخوردارند. در مجموع، به گفته ی دانشمندان اگر اقدامی برای مقابله با این شرایط نشود میزان آب شیرین کره ی زمین کاهش پیدا خواهد کرد.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming1.jpg]
خشکسالی زمین بیشتر در نیمه ی جنوبی زمین رخ خواهد داد
 
۲- باران های سیل آسا
شاید عجیب به نظر برسد اما این مشکل مغایرتی با مورد قبلی ندارد. با بالا رفتن دما، آب ها از سطح زمین تبخیر می شوند و به اتمسفر زمین می روند. این مسأله منجر به باران های سیل آسا در بیشتر مناطق زمین خواهد شد. اما مشکل خشکسالی با این باران ها حل نخواهد شد. چون این آب ها فقط وارد دریاچه ها و رودخانه ها می شوند، دوباره از آنجا تبخیر می شوند و این چرخه دائما تکرار می شود.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming2.jpg]
با بالا رفتن دما، آب ها از سطح زمین تبخیر می شوند و باعث باران های سیل آسا می شود
 
۳- سیل
وقوع باران های سیل آسا منجر به بالا آمدن سطح دریا خواهد شد. در بسیاری از کشورها این مسأله باعث افزایش وقوع سیل می شود. سیل پدیده ی به شدت ویرانگری است. حتی حالا هم کنترل آن ممکن نیست و وقوع آن نتیجه ای جز فاجعه و مصیبت ندارد. با گرم تر شدن زمین شدت این سیل ها حتی بیشتر خواهد شد. بعضی از مناطق ساحلی و جزایر هم به زیر آب خواهند رفت.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming3.jpg]
وقوع باران های سیل آسا منجر به بالا آمدن سطح دریا خواهد شد
 
۴- ازدیاد جمعیت حشرات
اگر گرمایش زمین مزیتی داشته باشد، فقط برای حشرات خواهد بود. به لطف تغییرات آب و هوایی، حشرات به نواحی شمالی زمین مهاجرت خواهند کرد، در حالی که پیش از آن به دلیل دمای هوا نمی توانستند در این مناطق دوام بیاورند. جمعیت حشرات به شدت افزایش خواهد یافت، بنابراین ظرف حدوداً سی سال آینده شاهد ازدیاد جمعیت پشه ها، عنکبوت ها، کنه ها و مگس ها خواهیم بود. این مسأله برای انسان ها بسیار مشکل ساز خواهد شد. در نتیجه ی آن، بیماری های مختلفی شیوع پیدا خواهد کرد و بخشی از درختان را به دلیل تغذیه ی حشرات از آن ها از دست خواهیم داد.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming4.jpg]
اگر گرمایش زمین مزیتی داشته باشد، فقط برای حشرات خواهد بود
 
۵- آتش سوزی جنگل ها
حشرات تنها خطری نیستند که درختان را تهدید می کند. با بالا رفتن دما، آتش سوزی جنگل ها بیشتر خواهد شد. این مسأله مشکلات زیادی برای انسان ها به وجود می آورد. مهار آتش تقریبا غیر ممکن است بنابراین مردم مجبور به ترک محل زندگی خود می شوند و این مسأله خسارت مالی زیادی به بار می آورد. همچنین در اثر آتش سوزی ذرات میکروسکوپی زیادی وارد هوا و در نهایت ریه های ما می شود. آتش سوزی جنگل ها حالا هم زیاد اتفاق می افتد اما گرمایش زمین شرایط را وخیم تر خواهد کرد.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming5.jpg]
با بالا رفتن دما، آتش سوزی جنگل ها بیشتر خواهد شد
 
۶- کاهش جمعیت ماهی ها
افزایش دما روی موجودات آبی هم تأثیر منفی خواهد داشت. به دلیل تغییرات آب و هوایی، از تعداد مکان های قابل زندگی برای ماهیان کاسته خواهد شد. این مسأله کار پیدا کردن غذا را برای این موجودات دشوارتر خواهد کرد. حتی نیم درجه افزایش دما منجر به از بین رفتن هشتاد درصد جزایر مرجانی کره زمین خواهد شد و یک درجه افزایش تمامی آن ها را از بین خواهد برد. در نتیجه ی این مسأله ماهی های کمتری در دریاها و اقیانوس ها خواهیم داشت و قیمت آن به شدت افزایش خواهد یافت.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming6.jpg]
به دلیل تغییرات آب و هوایی، از تعداد مکان های قابل زندگی برای ماهیان کاسته خواهد شد
 
۷- تخریب شدن جاده ها و خانه ها
دمای هوا در نواحی شمالی زمین بسیار بیشتر خواهد شد اما ساکنان این مناطق خوشحال و راضی نخواهند بود. زمستان ها گرم تر خواهند شد و یخچال هایی که همیشه وجود داشته اند شروع به ذوب شدن می کنند. بسیاری از ساختمان های این مناطق تخریب خواهند شد و حتی جاده ها هم تحمل این تغییرات دمایی را نخواهند داشت.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming7.jpg]
در نواحی شمالی زمین زمستان ها گرم تر خواهند شد و یخچال ها شروع به ذوب شدن می کنند
 
۸- بی کیفیت شدن محصولات کشاورزی
تنها مقدار میوه ها و سبزیجات نیست که در اثر خشکسالی کاهش خواهد یافت. کیفیت مواد غذایی هم به دلیل گرم شدن زمین کاهش پیدا می کند. تولید دائمی کربن دی اکسید باعث بیشتر شدن سرعت رشد گیاهان خواهد شد و این سرعت به قدری زیاد خواهد بود که ریزمغذی ها فرصت شکل گیری پیدا نمی کنند. نتیجه ی آن، تولید میوه ها و سبزیجاتی با پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی کمتر خواهد بود، در حالی که این مواد مغذی برای سلامتی ما ضروری هستند.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming8.jpg]
کیفیت مواد غذایی هم به دلیل گرم شدن زمین کاهش پیدا می کند
 
۹- طوفان و بوران
وقوع باران های سیل آسا و جاری شدن سیل تنها مشکلات گرمایش زمین نیستند. با بالا رفتن دما، دنیا باید خود را برای طوفان ها و بوران ها هم آماده کند. همانطور که پیشتر ذکرشد، در این حالت آب ها زودتر تبخیر خواهند شد و به شکل باران و برف به زمین برخواهند گشت. بالا رفتن سرعت تبخیر، چرخه ی آبی اقیانوس ها را افزایش می دهد که نتیجه ی آن وقوع طوفان های شدید خواهد بود. این طوفان ها زندگی روی کره ی زمین را نه تنها ناخوشایند بلکه خطرناک هم می کنند.
 
هنوز هم برای مقابله با گرمایش زمین دیر نشده و کمترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که مشکلات آینده را کمتر کنیم. تک تک ساکنین کره ی زمین می توانند در این کار نقش داشته باشند. تفکیک زباله ها، استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست و بسیاری از چنین کارهای ساده ای می تواند وضعیت کره ی زمین را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.
 
[تصویر:  consequences2-ground-warming9.jpg]
با بالا رفتن دما، دنیا باید خود را برای طوفان ها و بوران ها هم آماده کند
 
منبع : rooziato.com
پاسخ }
Thanks given by:
#3
کامپیوترها به کمک دبیران ریاضی می‌آیند و فرآیند حل مساله را بررسی می‌کنند

[تصویر:  ff1a09f4-80c5-4a19-a4d4-c327222b8b42.jpg]

کامپیوترها به کمک دبیران ریاضی پایه‌ی هشتم می‌آیند، تمرینات ریاضی را تصحیح کرده و به راه‌حل و فرآیند تفکر دانش‌آموزان نمره می‌دهند. 

محققان Cornell CIS در حال توسعه‌ی نرم‌افزارهای کامپیوتری هستند که می‌تواند به دبیران ریاضی پایه‌ی هشتم کمک کند تا بتوانند به تکالیف ریاضی دانش‌آموزان نمره بدهند.
محققان نتایج تحقیق خود را در کنفرانس عوامل انسانی در سیستم‌های محاسباتی (Human Factors in Computing Systems) که از ۲۱ تا ۲۶ آوریل (‌۱ تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) در مونترال برگزار می‌شود، ارائه خواهند داد. اریک اندرسن، استادیار علوم کامپیوتر در این زمینه اعلام کرد:

نقل قول:
من علاقمند فعالیت در حوزه‌ی تکنیک‌های آموزش خودکار هستم. قصدم این است که زندگی دبیران را آسان‌تر کنم. معمولا، دبیران زمان زیادی برای بررسی و نمره‌دادن به تمرینات دانش‌آموزان صرف می‌کنند. امتیاز دادن به تمرینات، پیچیده‌تر از بررسی پاسخ درست یا غلط است. دبیران، عموما وقت زیادی صرف می‌کنند تا صحت و سقم جزئیات و راه‌حلی که دانش‌آموز در برگه نوشته است را متوجه شوند تا بتوانند از این طریق، اشتباهات وی را گوشزد کنند. ما آینده‌ای را پیش‌بینی می‌کنیم که در آن دبیران، زمان کمتری را صرف بررسی برگه‌های تمرین دانش‌آموزان خواهند کرد و در نتیجه زمان بیشتری را به‌صورت مستقیم با دانش‌آموزان در ارتباط خواهند بود. 

[تصویر:  00d70391-162e-4741-9337-d43f98155acf.jpg]

اندرسن با همکاری سامیت گوانی از مرکز تحقیقات مایکروسافت، در حوزه‌ی «انجام کارهای جالب»، پروژه‌های برنامه‌نویسی را دنبال می‌کنند. اندرسن معتقد است:

نقل قول:
کار ما این است که فرآیند تفکر دانش‌آموزان را مهندسی معکوس کنیم. در حال توسعه‌ی الگوریتمی هستیم که نحوه‌ی انجام‌دادن تکالیف دانش‌آموزان را بررسی می‌کند و قصد دانش‌آموز از طی کردن چنین فرآیندی را ترجمه می‌کند.
محققان مجموعه داده‌های مربوط به تمرین جمع و تفریق درس ریاضی در حدود ۳۰۰ دانش‌آموز را مورد بررسی قرار دادند و با استفاده از این داده‌‌ها، سعی کردند تا متوجه فرآیند تفکری دانش‌آموزان شوند و از این طریق بفهمند که آنها کدام راه‌حل را اشتباه رفته‌اند و کدام‌ راه‌حل را درست پیموده‌اند. اندرسنگفت: «از نظر فنی بررسی راه‌حلی که دانش‌آموز برای حل مساله‌ی ریاضی می‌رود، کار پرچالشی است. تلاش کردیم تا ساختار و الگوریتمی کارآمد برای بررسی داده‌ها پیدا کنیم که بتواند این حجم عظیم داده‌ها را بررسی کند و بتواند آنچه که احتمال دارد دانش‌آموزان به آن فکر کنند را مورد بررسی قرار دهد. متوجه شدیم که ۱۳ درصد از دانش‌ آموزان، اشتباهات رویکردی سیستماتیک در حل مسایل ریاضی دارند. هم‌چنین با کمک الگوریتم، متوجه شدیم که ۵۳ درصد از این اشتباهات، تکراری هستند. نکته اینجاست که ما پاسخ درست را به رایانه نمی‌دهیم؛ بلکه از سیستم کامپیوتری می‌خواهیم که برای ما معلوم کند که دانش‌آموز چه اشتباهی را در فرآیند حل مساله مرتکب شده است. در واقع، این ابزار می‌تواند به معلم نشان دهد که دانش‌آموز چه قسمتی را اشتباه متوجه شده است و  در اصل روش‌های اشتباه در حل مساله را برای دبیر مشخص می‌کند. در نتیجه دبیران می‌توانند در نقش یک تعلیم‌دهنده، به کارآموز خود کمک کنند تا فرآیند و مسیر درست حل مساله را طی کند».

هدف نهایی توسعه‌ی چنین نرم‌افزاری، کمک به دبیران برای امتیازدهی به روش حل مساله‌ی دانش‌آموزان است. در نتیجه، کارنامه‌ی عملکردی دانش‌‌آموزان می‌تواند نتایج بهتری را در اختیار دبیران قرار دهد. این در حالی است که دبیران تمرکز و انرژی خود را به‌جای صرف کردن برای بررسی تمرینات، صرف برطرف‌کردن مشکلات دانش‌ آموزان می‌کنند. البته این نرم‌افزار، در حال حاضر تنها برای تمرینات ساد‌ه‌ی ریاضی از جمله جمع و تفریق کاربرد دارد؛ ولی انتظار می‌رود که در آینده بتواند برای معادلات پیشرفته‌تر و مسایل جبر نیز مورد استفاده قرار گیرد.
پاسخ }
Thanks given by:
#4
ایلان ماسک: شانس سفر به مریخ ۷۰ درصد است

[تصویر:  dims-21.jpeg]

ایلان ماسک یکی از مشاهیر دنیای تکنولوژی است که شخصا ایده سفر به مریخ را دنبال می کند. اما آیا تا به حال این سوال به ذهنتان خطور کرده که احتمال موفقیت این سفر چقدر خواهد بود؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که خود او به تازگی درصدی از احتمال را برای موفقیت این سفر در نظر گرفته است.

وی  که به تازگی مصاحبه ای با گروه مستند HBO داشته گفته ۷۰ درصد شانس موفقیت برای سفر به مریخ وجود دارد. او صحبت هایش را اینطور ادامه داده که این اواخر پیشرفت های متعددی در زمینه سفرهای فضایی رخ داده که این امر را ممکن کرده است و احتمالا سفر به مریخ یک طرفه خواهد بود.
ماسک همچنین این ایده که «سفر به مریخ صرفا راه فراری برای ثروتمندان خواهد بود» را رد کرده و مدعی شده که تبلیغات برای این سفر شبیه به تبلیغات شرکت Shackleton بری سفر به قطب است؛ یعنی علیرغم آنکه غیرواقعی به نظر می آیند کاملا خطرات سفر به قطب جنوب را نشان می دهند. در واقع حتی اگر انسان بتواند به مریخ برسد باید تمام زمان خود را صرف ساخت و ساز در این سیاره نماید و برای زنده ماندن در شرایط سخت آب و هوایی این سیاره تقلا کند. و البته بازگشت از این سیاره همچنان محتمل است اما هیچ تضمینی برای فرود سالم روی زمین نخواهد بود. درست مانند بالا رفتن از کوه اورست سفر به مریخ نیز با چالش های زیادی همراه است.

البته این مثبت اندیشی ماسک در رابطه با سفر به مریخ احتمالا دلایلی دارد. بخشی از اطمینان خاطر وی حول محول استارشیپ قرار دارد (که پیشتر BFR خوانده می شد) و البته چشم انداز گسترده تر وی در رابطه با مریخ اما در کنار این مسائل کارهایی هم روی سکونتگاه ها، غذا و منابع برق صورت گرفته که همگی می توانند سکونت روی سیاره سرخ را برای دوره های طولانی ممکن کنند. در هر حال اصلی ترین سوالی که در این باره مطرح می شود زمان سفر به مریخ است نه کلیت آن.
پاسخ }
Thanks given by:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان