امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
کلمات کلیدی
playstation5 پلی استیشن 5

پلی استیشن 5 - playstation5
#41
عرضه پلی استیشن 5 جدید با پردازنده 6 نانومتری AMD در سال آینده

شایعات اخیر به عرضه کنسول بازی پلی استیشن 5 جدید با پردازنده نیمه سفارشی 6 نانومتری AMD در سال آینده اشاره دارند. گزارش جدید وب سایت تایوانی DigiTimes نشان می‌دهد که تامین کنندگان مانند تولید کننده نیمه هادی یعنی TSMC تولید کنسول باز طراحی شده را در بین فصل دوم و سوم 2022 آغاز خواهند کرد.

با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط منابع طراحی جدید پلی استیشن 5 از پردازنده نیمه سفارشی 6 نانومتری AMD بهره می‌برد. گفته شده که عدم استفاده از فناوری ساخت 5 نانومتری پر هزینه بودن آن می‌باشد.

عرضه کنسول پلی استیشن 5 جدید با پردازنده نیمه سفارشی 6 نانومتری AMD
دکتر Serkan Toto اشاره داشته که DigiTimes همیشه افشاگری‌های درستی نداشته و بنابراین ما باید گزارش جدید مبنی بر عرضه پلی استیشن 5 جدید در سال آینده را شایعه در نظر بگیریم. سونی البته معمولا تمام کنسول‌های خود را با باز طراحی سخت افزاری همراه کرده است و Hiroki Totoki از سونی نیز اخیرا گفته بود که کمپانی ژاپنی شاید طراحی کنسول خود را تغییر دهد تا تولید را بیشتر کند. این یعنی ممکن است گزارش DigiTimes صحیح باشد.
[تصویر:  ps5_concept_ds.jpg.webp]

در حال حاضر پلی استیشن 5 در سرتاسر دنیا عرضه شده و علی رغم کمبود موجودی نزدیک به 8 میلیون واحد فروش داشته است تا یک کنسول موفق دیگر در تاریخ کنسول‌های بازی سونی لقب گیرد.


Play Station 5
پردازنده
8 هسته 3.5 گیگاهرتزی (فرکانس متغیر)
پردازنده سفارشی Zen 2
گرافیک
10.28 ترافلاپ
36 واحد محاسباتی با فرکانس 2.23 گیگاهرتز
گرافیک سفارشی RDNA 2
حافظه
16 گیگابایت GDDR6
256 بیت
پهنای باند حافظه
448 گیگابایت بر ثانیه
حافظه ذخیره سازی داخلی
825 گیگابایت SSD سفارشی
سرعت 5.5 گیگابایت بر ثانیه
8 الی 9 گیگابایت بر ثانیه (فشرده شده با Kraken)
صدا
فناوری سفارشی Tempest 3D
پشتیبانی از صدها منبع به شکل همزمان


پاسخ }
Thanks given by:
#42
سازندگان بازی Life is Strange: True Colors چگونه از کنترلر دوال سنس بهره می‌گیرند؟

[تصویر:  life-is-strange-true-colors-1-780x470.jpg]

اگر با سری بازی‌های Life is Strange آشنا باشید، حتماً می‌دانید که این عناوین عناصر گیم‌پلی خاصی برای اکشن و تحرک در محیط بازی ندارند و تمرکز شدیدی را روی جنبه قصه گویی و روایت داستان می‌گذارند. با این حال، سازندگان نسخه جدید این سری، یعنی بازی Life is Strange: True Colors قصد دارند از فناوری قرار گرفته در کنترلر کنسول پلی استیشن 5، یعنی دوال سنس (Dualsense) به بهترین شکل ممکن بهره بگیرند.

استودیوها و تیم‌های توسعه دهنده مختلف که عناوین در دست توسعه دارند، معمولاً در بلاگ پلی استیشن از استفاده‌ها و بهره گیری‌های متفاوت از کنترلر دوال سنس می‌گویند و درباره آن‌ توضیح می‌دهند. حالا سازندگان بازی Life is Strange: True Colors، یعنی استودیوی Deck Nine نیز درباره همین موضوع صحبت کرده‌اند. طبق توضیحات این استودیوی سازنده، ویژگی‌ها و فناوری‌های هپتیک فیدبک (Haptic Feedback) و ماشه‌های انطباقی (Adaptive Triggers) در بازی Life is Strange: True Colors به کار گرفته می‌شوند. سازندگان توضیح می‌دهند:
نقل قول:
با جست و جو در خیابان‌ها و فضاهای Haven Springs و استفاده از قدرت‌های در حال رشد الکس (شخصیت اصلی) با استفاده از تریگر سمت چپ، می‌توانید قدرت تریگر را با بالا رفتن قدرت، حس کنید که به صورت بازخوردی نوسان پیدا می‌کند. حتی زمانی که الکس به قدرت‌هایش اطمینان بیشتری در طول بازی پیدا می‌کند، این موضوع هیچگاه برایش عادی و ملایم نخواهد شد.
Deck Nine
استفاده از نور و رنگ!
علاوه بر این، در Life is Strange جدید، لایت بار یا نوارهای نور موجود روی دوال سنس در طول بازی تغییر خواهد کرد. توسعه دهندگان ادامه می‌دهند:
نقل قول:
Life is Strange: True Colors در هسته خود درباره ارتباط با مردم از طریق قدرت سایکیک (ذهنی) دلسوزی و یکدلی است. قدرت ماورای طبیعی الکس به او اجازه می‌دهد که احساسات قدرتمند دیگران را از طریق هاله‌های روشن و رنگی مشاهده و تجربه کند. به عنوان مثال، رنگ قرمز برای خشم، رنگ بنفش برای ترس، رنگ آبی عمیق برای غم و رنگ طلایی درخشان برای لذت، همگی با اتصال و ارتباط شما از طریق لایت بار جدید، متولد می‌شوند.
Deck Nine
بازی Life is Strange: True Colors در تاریخ 10 ماه سپتامبر سال 2021، مصادف با 19 شهریور ماه سال 1400 برای پلتفرم‌های پلی استیشن 5، ایکس باکس سری ایکس، ایکس باکس سری اس، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، رایانه‌های شخصی و گوگل استیدیا منتشر خواهد شد.
نظر شما در مورد Life is Strange: True Colors و استفاده هوشمندانه این عنوان از کنترلر دوال سنس چیست؟ نظرات خوب خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پاسخ }
Thanks given by:
#43
فناوری فشرده سازی جدید سونی 
حجم بازی های کنسول PS5 را تا 60 درصد کاهش می دهد

[تصویر:  ceb5b4ca-3391-46c9-b082-f35cd4b914df.jpeg]

کنسول پلی استیشن 5 یکی از کوچک ترین و محدود ترین حافظه های داخلی را میان کنسول های عرضه شده در یک دهه گذشته در اختیار دارد. به نظر می رسد همین موضوع سبب شده است که شرکت سونی به منظور کاهش حجم بازی ها، فناوری فشرده سازی جدیدی را به کار بگیرد که می تواند آن ها را تا 60 درصد حالت اولیه خود کوچک کند.

اگرچه کنسول پلی استیشن 5 از بسیاری از جهات نسبت به کنسول های نسل قبل خود پیشرفته تر و قدرتمندتر است اما سونی نتوانست به دلیل استفاده از حافظه های SSD، فضای ذخیره سازی داخلی این کنسول را ارتقا ببخشد. به همین دلیل شاهد حضور تنها 825 گیگابایت حافظه داخلی در این کنسول هستیم. ظرفیتی که حتی از ظرفیت حافظه  کنسول پلی استیشن 4 نیز کمتر است.
هنگامی که سونی برای نخستین بار اعلام کرد که کنسول پلی استیشن 5 تنها دارای 825 گیگابایت حافظه داخلی است سبب نگرانی کاربران شد؛ چرا که این روزها به دلیل بهبود قابلیت های گرافیکی، حجم بازی ها به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده اند. اما خبر خوب این است که سونی به تازگی توانسته فناوری جدیدی در حوزه فشرده سازی بازی ها معرفی کند که می تواند حجم آن ها را تا چیزی در حدود 60 درصد کاهش دهد. این فناوری سبب می شود که کاربران بتوانند بر روی حافظه محدود کنسول PS5 نیز چندین بازی مختلف و سنگین را نصب کنند.
براساس گزارش هایی که روز گذشته از سوی منابع خبری منتشر شد، بازی Subnautica که به تازگی در اختیار کاربران کنسول پلی استیشن 5 قرار گرفته است تنها 5 گیگابایت حجم دارد. این در حالی است که نسخه مربوط به کنسول پلی استیشن 4 از این بازی چیزی در حدود 14 گیگابایت حجم داشت. به این ترتیب به نظر می رسد که فناوری فشرده سازی جدید سونی توانسته حجم این بازی را در حدود 60 درصد کاهش دهد.
گزارشی دیگر نشان می دهد که بازی Control: Ultimate Edition نیز از فناوری فشرده سازی جدید سونی بهره خواهد برد و نسخه مربوط به کنسول PS5 از آن قرار است تنها 25.79 گیگابایت حجم داشته باشد. این اطلاعات هنگامی قابل توجه است که بدانیم حجم این بازی بر روی کنسول Xbox Series X، در حدود 42.5 گیگابایت است. به عبارت دیگر به لطف فناوری فشرده سازی سونی، حجم این بازی 39 درصد کاهش پیدا کرده است.
در حال حاضر اطلاعات محدودی در مورد این فناوری جدید سونی در دسترس قرار دارد و تنها می دانیم که این شرکت این فناوری خود را با عنوان Kraken معرفی می کند. هنوز مشخص نیست که آیا تمامی بازی ها از این فناوری پشتیبانی می کنند یا آن تنها مختص بخشی از بازی ها است. ممکن است فناوری Kraken بتواند در مورد بازی های PS4 و حتی بازی های قدیمی تر از آن نیز مورد استفاده قرار بگیرد و حجم آن ها را هم کاهش دهد.
تاکنون استفاده از فناوری های فشرده ساز سبب نشده است که شرکت های سازنده بازی مجبور شوند محصولات خود را با آن ها سازگار کنند. به همین دلیل انتظار می رود که تمامی بازی هایی که بر روی حافظه داخلی کنسول پلی استیشن 5 نصب می شوند از این فناوری بهره ببرند. انتظار می رود هنگامی که سونی امکان استفاده از شیار خارجی حافظه SSD در کنسول PS5 را فراهم کند این فناوری نیز توسط حافظه های متصل به این شیار پشتیبانی شوند.
مطمئناً رشد و گسترش فناوری های فشرده ساز همچون Kraken، می تواند در عصری که هر چند سال حجم بازی ها دو برابر می شود خبری بسیار خوب و مسرت بخش باشد. با استفاده از این فناوری کاربران می توانند بدون نیاز به ارتقا حافظه ذخیره سازی کنسول خود، تعداد بازی های بیشتری را بر روی آن نصب و نگه داری کنند.
پاسخ }
Thanks given by:
#44
به‌روزرسان جدید پلی‌استیشن ۵ منتشر شد

[تصویر:  PS5-Giveaway-Enter-to-Win-a-Free-PlaySta...68x461.jpg]

شرکت سونی امروز به‌روزرسان نرم افزاری شماره‌ی ۲۱/۰۱۰۳/۲۰/۰۰/۰۴۰۰/۰۰/۰۰/۰/۰ را برای کنسول پلی‌استیشن ۵ منتشر کرده است. خوشبختانه حجم این به‌روزرسان تنها ۹۰۲/۳ مگابایت است. به همین خاطر، نصب آن تنها چند دقیقه از وقت شما را خواهد گرفت.

همانند اکثر به‌روزرسانی‌های نرم افزاری، این بار نیز شاهد جزئیات زیادی از هدف به‌روزرسان نیستیم. همان‌طور که انتظار می‌رفت، سونی در بخش توضیحات این به‌روزرسان تنها به «بهبود عملکرد سیستم» اشاره کرده است.
با این حال، جالب است بدانید که کنترلر دوال‌سنس نیز با این‌ به‌روزرسان جدید به‌روز می‌شود. طبق گزارش برخی از کاربران ردیت، این به‌روزرسان مشکل گلیچ مربوط به نشانگر شارژ باتری کنترلر را نیز رفع کرده است. از این به بعد پس از جدا کردن کابل یو‌اس‌بی تایپ سی، نشانگر باید میزان شارژ باتری را به صورت کامل نشان دهد. پیشنهاد می‌کنیم به‌روزرسان نرم افزاری جدید پلی‌استیشن ۵ را هر چه سریع‌تر دریافت کنید.

ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ }
Thanks given by:
#45
دارندگان پلی استیشن ۵ می توانند به نسخه آزمایشی امکانات جدید این کنسول دست یابند

[تصویر:  PS5-Giveaway-Enter-to-Win-a-Free-PlaySta...68x461.jpg]

دارندگان کنسول پلی استیشن ۵ می‌توانند همین حالا با ثبت‌نام برای نسخه‌ی بتای نرم افزار سیستم پلی استیشن ۵، به نسخه‌ی آزمایشی امکاناتی که قرار است اواخر سال جاری به این کنسول افزوده شود، دسترسی یابند.

بر اساس اخبار منتشر شده  از وب‌سایت پلی استیشن، کاربران این کنسول می‌توانند یا ثبت نام برای تجربه‌ی نسخه‌ی آزمایشی امکانات آبنده‌ی پلی استیشن ۵، به یک نسخه‌ی بتا از ان امکانات دساترسی پیدا کنند. همچنین بعد از تجربه‌ی این امکانات جدید، کاربران می‌توانند پیشنهاد و بازخورد خودشان را به کمپانی سونی ارسال نمایند.
ثبت‌نام برای دارندگانی که سن آن‌ها بالای ۱۸ سال ‌می‌باشد و در یکی از کشورهای آمریکا، کانادا، ژاپن، انگلستان، فرانسه و آلمان زندگی می‌کنند، مقدور است.
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ }
Thanks given by:
#46
راهنمای خرید پلی استیشن ۵؛ نکاتی که باید پیش از خرید بدانید

[تصویر:  IMG_20210715_003920_204.jpg]

سونی با سابقه‌ای بیش از ۲۵ سال در ساخت و عرضه کنسول‌های خانگی، برند پلی استیشن را تبدیل به یکی از نام‌آشناترین محصولات الکترونیک قرن ۲۱ کرده است. پلی استیشن ۴، محصول قدیمی‌تر این شرکت چندین سال پیش با قیمت جهانی مناسب و اقتصادی روانه بازار شد تا تبدیل به پرفروش‌ترین کنسول نسل هشتم بازی‌های ویدیویی شود. چند ماه پیش ورودی جدید این سری به نام پلی استیشن ۵ نیز معرفی شد تا آمار پیشین را پشت سر گذاشته و موفقیتی دیگر را برای سونی رقم بزند.

با این حال در سال‌های گذشته رقبای اصلی این شرکت در حوزه بازی‌های ویدیویی بهتر از هر زمان دیگری در تاریخ فعالیتشان عمل کرده‌اند و همین موضوع نه تنها می‌تواند فروش پلی استیشن ۵ را تحت تاثیر قرار دهد،‌ بلکه شاید نظر شما را نیز به عنوان یکی از خریداران متحول کند.
از سوی دیگر قابلیت‌های این کنسول نسل نهمی می‌تواند دقیقاً همان چیزهایی باشند که شما را به صنعت سرگرمی‌های تعاملی علاقه‌مند کرده‌اند یا علاقه‌مند خواهند کرد. مشاهده ظاهر، سابقه، طرفداران و سیل عناوین انحصاری کنسول‌های پلی استیشن حتی برای کاربرانی که به سختی چندین ساعت به تجربه بازی‌ها پرداخته‌اند نیز می‌تواند مولفه‌های جذابی برای خرید پلی استیشن ۵ باشند.

[تصویر:  PlayStation-5-Box.jpg]

در نتیجه یا شما نیز به طیف طرفداران این محصول می‌پیوندید و یا قیدش را می‌زنید و سراغ رقبا می‌روید. نتیجه هر چه باشد، مقاله پیش‌رو می‌تواند به خوبی و بدون نیاز به اطلاعات پایه به شما کمک کرده و تصمیم‌گیری شما را تا حد ممکن براساس اولویت‌هایتان تسهیل کنید.
توجه داشته باشید، تاکید می‌شود که برای مطالعه و خواندن این مقاله نیاز به هیچ اطلاعات پایه‌ای نیست و هدف کاربرانی هستند که هیچ‌گونه اطلاعاتی در رابطه با کنسول پلی استیشن ۵ ندارند. اگرچه مطالعه آن به افرادی که با کنسول‌های نسل نهم نیز آشنا هستند پیشنهاد می‌شود تا اطلاعات خود را جمع‌بندی کرده و یا به نکاتی که کمتر به آن‌ها توجه می‌شود، توجه کنند.
دلایل خرید پلی استیشن ۵
  • بازی‌های انحصاری قدیمی و جدید غنی
کنسول‌های پلی استیشن از اولین نسخه تا آخرین محصول که حدود ۹ ماه پیش معرفی شد، همه میزبان بازی‌های هستند که روی هیچ دستگاه و پلتفرم دیگری نمی‌توان آن‌ها را تجربه کرد. این سیاست در زمان پلی استیشن ۱ و ۲ شخصیت خاصی به کنسول‌های سونی بخشید و پس از عرضه پلی استیشن ۳ به اوج خود رسید. اصلاً عجیب نبود که سونی این برگ برنده بزرگ را در دوران عرضه و پشتیبانی از پلی استیشن ۴ نیز ادامه داد.
در نتیجه در رابطه با پلی استیشن ۵ چه می‌توان گفت؟ این کنسول نه تنها میزبان تمام بازی‌های انحصاری است که پیش‌تر برای پلی استیشن ۴ عرضه شده‌اند، بلکه حتی پیش از آن که یک سال از عرضه آن بگذرد، سونی عناوین به شدت با کیفیتی نظیر Demon’s Souls، Ratchet & Clank: Rift Apart و Returnal را انحصاراً برای آن عرضه کرده است تا کاربران دورنمای دقیقی از اهداف این غول ژاپنی را متصور شوند.
[تصویر:  PlayStation-Exclusive-Games.jpg]
همچنین عناوینی که تاکنون به صورت انحصاری برای این کنسول عرضه شده‌اند، تنها تکه‌ای از مواردی هستند که در حقیقت هیچ کس پیش از معرفی منتظر توسعه و عرضه آن‌ها نبود. به این ترتیب موج اصلی بازی‌های انحصاری این شرکت در آینده‌ای نزدیک با سبک خاص شرکت سونی معرفی و برای عرضه در تاریخ خاصی برنامه‌ریزی می‌شوند.
اگرچه نمی‌توان اطمینان داد که تمام بازی‌های انحصاری آینده این شرکت کیفیت خارق‌العاده‌ای به نمایش می‌گذارند، اما سابقه سونی در محقق کردن این انتظار درخشان بوده است. همچنین باید اذعان کرد که با توجه به اتفاقاتی که در تاریخ این صنعت روی داده‌اند، شاید همه چیز برعکس پیش رود و حتی مجموعه‌های اصلی این شرکت نیز در جلب رضایت کاربران ناموفق عمل کنند اما اکنون دلیلی برای دامن زدن به چنین احتمالاتی بسیار کم رنگ است.
از طرف دیگر در مقاله راهنمای خرید ایکس باکس سری ایکس یادآور شدیم که وضعیت برای کاربرانی که قصد استفاده از آرشیو بازی‌های انحصاری نسل گذشته و حتی عناوین انحصاری کاملاً نسل نهمی آن کنسول را دارند، چندان مناسب نیست اما پلی استیشن ۵ در هر دو قسمت موفق عمل کرده است. شما با تهیه این محصول از همان روز اول می‌توانید به تجربه بازی‌های انحصاری تحسین شده‌ای بپردازید که ۹۰ درصد آن‌ها روی پلتفرم‌های دیگر در دسترس نیستند.
  • خلاقیت، نوآوری و فناوری‌های جدید
استفاده از عبارت «فناوری‌های جدید» شاید انتخاب چندان مناسبی برای نام بردن از ویژگی‌های کنسول نسل نهمی سونی نباشد، اما برای توصیف آن‌ها برای کاربران ناآشنا، حقیقتاً معجزه می‌کند. پلی استیشن ۵ همانند رقیب اصلی خود، ایکس باکس سری ایکس همراه با سخت‌افزار قدرتمندی روانه بازار شده است.
سخت‌افزار مذکور از هر بُعدی شباهت‌های انکارناپذیری با ایکس باکس سری ایکس دارد اما اعداد و ارقام روی کاغذ نشان می‌دهند که کنسول مایکروسافت قدرت خروجی بیشتری را ارائه می‌دهند. انتظار می‌رود که توسعه‌دهندگان فرست پارتی (استودیوهای بازی‌سازی متعلق به سونی و مایکروسافت) در استفاده از قدرت خام سخت‌افزارهای نسل نهمی هر شرکت بهتر عمل کرده و عملکرد قابل توجهی را ارائه دهند.
با این حال سونی در این نسل نیز باری دیگر ثابت کرده است اگرچه توان ارائه نوآوری‌هایی به ابعاد کنسول‌های نینتندو را ندارد اما می‌تواند در زمینه‌های کاملاً کلیشه‌ای و اشباع، ایده‌های جذابی را به نمایش بگذارد. به همین نحو ما شاهد «دوال سنس» هستیم که عنوان کنترلر اصلی پلی استیشن ۵ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کنترلر افزون بر قابلیت‌های عادی کنترلرهای مرسوم و رایجی که پیش‌تر دیده‌اید یا حتی ایکس باکس سری ایکس و اس از آن استفاده می‌کنند، ویژگی‌های تازه‌ای را هم همراه دارد که تاکنون جذاب عمل کرده‌اند.
[تصویر:  PlayStation-5-DualSense.jpg]
اولین ویژگی بازخورد لمسی (Haptic Feedback) است. به وسیله این ویژگی شما لرزش‌های بسیار دقیق‌تر و ظریف‌تری را احساس می‌کنید. اگر هنگام تجربه یک عنوان مسابقه‌ای باشید، لرزش ناشی از حرکت خودرو روی سطوح مختلف با دقت مثال‌زدنی به شما منتقل می‌شود. حس و حال شلیک، کار با ابزارهای گوناگون و … نیز از این طریق قابل انتقال است.
ویژگی بعدی تریگرهای تطبیقی (Adaptive Triggers) است. منظور از تریگر، دکمه‌های L1، L2، R1 و R2 قرار گرفته در قسمت فوقانی کنترلر است. این تریگرها اکنون برخلاف عملکرد کاملاً ساده‌شان در گذشته و اغلب نمونه‌های مشابه موجود در بازار، با توجه به شلیک، کشیدن کمان، تغییر سلاح‌ها، فشردن گاز خودرو و … رویکرد متفاوتی را به نمایش می‌گذارد. به این ترتیب شما گاهی اوقات مجبور به استفاده از فشار بیشتر یا کمتر برای انجام برخی فرایندها می‌شوید و از طرفی ممکن است در سناریوهایی مانند شلیک، تریگر دقیقاً مانند ماشه عمل کرده و بازخورد داشته باشد.
صدای ۳ بعدی نیز یکی دیگر از فناوری‌های به کار رفته در پلی استیشن ۵ است. با استفاده از این فناوری صدای بارش باران، صدای محیط، صدای شلیک گلوله‌ها و … با دقتی بی‌نظیر از مکانی مشخص تولید می‌شود، انتشار می‌یابد و به گوش شما می‌رسد. استفاده صحیح از این فناوری می‌تواند حس غوطه‌وری را قوت ببخشد.
[تصویر:  ps5-time-magazine.jpg]
وجود میکروفون‌های سه‌گانه روی دوال سنس نیز شما را از هدفون بی‌نیاز می‌کند. بلندگو، حسگر ژیروسکوپ، پد لمسی و ویژگی شارژ سریع از طریق درگاه USB-C از دیگر قابلیت‌های پلی استیشن ۵ هستند.
امکان استفاده از راهنمای بازی‌ها از طریق خود کنسول (که البته نیازمند اشتراک پلی استیشن پلاس است) و همچنین سریع‌ترین حافظه مورد استفاده در یک کنسول بازی‌های ویدیویی، تکه دیگری از نوآوری‌های پلی استیشن ۵ هستند. همچنین رابط کاربری این کنسول نیز تا حد زیادی تغییر کرده است تا کاربران با تجربه‌ای نو و البته بهبود یافته مواجه شوند. اگر به چنین ویژگی‌های جذابی علاقه‌مند هستید، در حال حاضر هیچ پلتفرمی به اندازه پلی استیشن ۵ نمی‌تواند گزینه‌های متنوعی را به شما پیشنهاد دهد.
  • قیمت‌گذاری منعطف با سخت‌افزار یکسان
مایکروسافت در آغاز نسل نهم تصمیم گرفت که علاوه بر ایکس باکس سری ایکس، کنسول ضعیف‌تر بدون پشتیبانی از رزولوشن خروجی ۴K و درایو دیسک را با قیمتی فوق‌العاده ارزان‌تر به نام ایکس باکس سری اس راهی بازار کند.
سونی نیز برای اولین بار در تاریخ خود دست به سنت‌شکنی زد و نسخه دیجیتال پلی استیشن ۵ را معرفی کرد. با این حال پلی استیشن ۵ دیجیتال در هیچ قسمتی از مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به غیر از عدم وجود درایو دیسک نوری، تفاوتی با پلی استیشن استاندارد ندارد.
[تصویر:  PlayStation-5-Price.jpg]
به این طریق شما می‌توانید با پرداخت مبلغ ۴۰۰ دلار که ۱۰۰ دلار کمتر از پلی استیشن ۵ است، نسخه دیجیتال این کنسول را تهیه کرده و باز هم به تجربه بازی‌ها با رزولوشن ۴K و حافظه موجود روی کنسول اصلی بپردازید.
قیمت هر دو مدل کنسول‌های پلی استیشن ۵  در بازار ایران در زمان نگارش این مقاله هنوز عجیب، غیرمنطقی و غیرقابل قبول است اما با توجه به الگوی کسب‌وکار سونی، هیچ راه بهتری نسبت به این برای پوشش سلیقه‌های مختلف با بودجه‌های متفاوت وجود ندارد. انتظار می‌رود که در آینده‌ای نه چندان دور، قیمت‌های داخلی به نمونه‌های خارجی نزدیک‌تر شوند.
دلایل عدم خرید پلی استیشن ۵
  • پشتیبانی ضعیف از بازی‌های نسل‌های گذشته
همان‌گونه که در ابتدای مقاله ذکر شد، تمام کنسول‌های خانواده پلی استیشن میزبان بازی‌های انحصاری قابل توجه و حتی عناوین شخص ثالث باکیفیتی بوده‌اند که اکنون دسترسی به بسیاری از آن‌ها کاری دشوار است. پلی استیشن ۵ به صورت بومی قادر به اجرای ۹۹ درصد یا در واقع تقریباً تمام بازی‌های پلی استیشن ۴ است اما برای انجام عناوین پلی استیشن ۳، ۲ و ۱ شرایط پیچیده می‌شود.
تجربه بازی‌های پلی استیشن ۳ تنها از طریق استریم از درون سرویس «پلی استیشن نو» امکان‌پذیر است که حتی درون کشورهای توسعه یافته نیز گزینه مناسب و همه‌گیری تلقی نمی‌شود. گزیده‌ای از بازی‌های پلی استیشن ۲ و ۱ نیز درون همین سرویس و با قابلیت دانلود در اختیار کاربران قرار می‌گیرند که باز هم در برابر شرکت مایکروسافت ضعیف و غیرمنطقی به نظر می‌رسد.
شرکت مایکروسافت با عرضه ایکس باکس سری ایکس و سری اس به دستاورد بزرگی در پشتیبانی از بازی‌های نسل‌های گذشته دست یافته است. این دو کنسول تمام بازی‌های عرضه شده از اولین ایکس باکس تا ایکس وان را با کیفیت و نرخ فریم بالاتر پشتیبانی می‌کنند. همچنین درون سرویس ایکس باکس لایو گلد نیز به صورت ماهانه بازی‌های قدیمی برای کاربران این پلتفرم در دسترس قرار می‌گیرد.
[تصویر:  PS5-backward-compatible-with-PS4.jpg]
عدم پشتیبانی از بازی‌های کینکت شاید تنها خلل موجود در این کنسول‌ها باشد ولی با این حال هنوز هم می‌توان از سونی به این دلیل انتقال کرد. اگر قصد دارید به تجربه عناوینی از کنسول‌های پلی استیشن ۱، ۲ و از همه مهم‌تر ۳ بپردازید، پلی استیشن ۵ انتظارات شما را برآورده نمی‌کند. به این ترتیب تجربه نسخه‌های ۱ و ۲ God of War، نسخه‌های متعدد از Metal Gear Solid و … ممکن نیست و شما باید تا زمان ریمستر و یا ریمیک آن‌ها که شاید هرگز نیز عملی نشود، منتظر بمانید.
  • عملکرد ضعیف در راه‌های اقتصادی تجربه بازی‌ها
پلی استیشن ۵ دیجیتال نیز همانند ایکس باکس سری اس از دیسک‌های فیزیکی پشتیبانی نمی‌کند اما شما می‌توانید با تهیه نسخه استاندارد پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس به خرید دیسک‌های دست دوم برای تجربه بازی‌ها بپردازید. خرید حساب‌های ظرفیتی نیز از دیگر روش‌های اقتصادی تجربه بازی‌هاست که در پلتفرم‌های هر دو شرکت به چشم می‌خورند.
اما در سمت سونی فرایندهایی نظیر قیمت ۷۰ دلاری بازی‌ها انجام پذیرفته که شرایط را برای کاربرانی که به مولفه‌های اقتصادی اهمیت می‌دهند، تغییر می‌دهد. حتی شاید بتوان در برخی سناریوها این قیمت را منطقی ارزیابی کرد اما در سوی مایکروسافت شرایط به گونه دیگری پیش می‌رود. اگر دقیق‌تر شویم حتی مواردی نیز وجود داشته‌اند که در سمت سونی به خوبی انجام نپذیرفته‌اند.
برای نمونه سرویس ایکس باکس گیم‌پس در برابر همتای خود یعنی پلی استیشن نو مزیت‌های بیشتری را ارائه می‌دهد. این سرویس مایکروسافت شما را قادر می‌سازد که با پرداخت مبلغ ناچیزی به صورت اشتراک‌های ۱ ماهه، ۳ ماهه و۶ ماهه به آرشیوی از بازی‌های انحصاری و شخص ثالث جدید و قدیمی و بزرگ و کوچک دست یابید. ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که تمام آثار انحصاری مایکروسافت و برخی آثار شخص ثالث جذاب از روز اول روی این سرویس عرضه شده و برای همیشه روی آن باقی می‌مانند.
تجربه همه بازی‌های موجود از جمله بازی‌های قدیمی که برای کنسول‌های ایکس باکس اورجینال، ایکس باکس ۳۶۰ و ایکس باکس وان که روی سرویس دیگر این شرکت یعنی لایو گلد عرضه شده‌اند نیز از طریق دانلود امکان‌پذیر است. مقایسه این سرویس‌ها و مزیت‌هایش با سمت مقابل، کفه ترازو را برای کاربرانی که بودجه محدودی را به بازی‌ها اختصاص می‌دهند، به شدت به سمت مایکروسافت سنگین‌تر می‌کند. سرویس پلی استیشن پلاس کالکشن تا حدودی توانسته این خلا را جبران کند اما گیم‌پس هنوز هم می‌تازد.
[تصویر:  PlayStation-Now.jpg]
پلی استیشن نو به عنوان سرویسی که می‌تواند این خلل را از بین ببرد، از روز اول میزبان بازی‌های انحصاری سونی و دیگر شرکت‌ها نیست، نمی‌تواند همه بازی‌ها را به صورت بومی در دسترس قرار دهد و همچنین شامل EA Play نیز نمی‌شود. همچنین این سرویس روی رایانه‌های شخصی تنها به صورت استریم سرویس‌دهی می‌کند و برای کاربران اندروید و iOS در دسترس قرار نگرفته است.
گفتنی است که روش‌های غیرقانونی تجربه بازی‌ها نیز مانند همیشه روی هر دو کنسول در دسترس هستند اما مورد بررسی قرار نمی‌گیرند، چرا که هر دوی آن‌ها با قیمت مشابهی در اختیار کاربران قرار دارند و همچنین به دلیل وجود خطرات و عدم ثبات، پیشنهاد نمی‌شوند. شما می‌توانید بررسی همه روش‌های ارزان‌تر خریدن بازی‌ها را برای دریافت اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
  • برخی تصمیمات و شرایط ضد و نقیض
پلی استیشن ۵ به صورت بومی از کنترلرهای پلی استیشن موو (PlayStation Move)، دوربین پلی استیشن ۴ و همچنین هدست پلی استیشن وی آر (PlayStation VR) نیز پشتیبانی می‌کند اما احتمالاً همه آن‌ها به دلیل معرفی هدست نسل بعدی این شرکت و تمرکز سونی روی وی آر ۲ است.
اما از کنترلر پلی استیشن ۴ موسوم به «دوال شاک ۴» برای تجربه بازی‌های نسل نهمی که به زودی گستره بسیار وسیع‌تری از آرشیو عناوین این دستگاه را تشکیل خواهند داد، پشتیبانی نمی‌شود. شما تنها برای تجربه بازی‌های نسل پیش می‌توانید از دوال شاک ۴ استفاده کنید و به این ترتیب، بازی‌های اصل پلی استیشن ۵ از کنترلر نسل گذشته پشتیبانی نمی‌کنند.
ایکس باکس سری ایکس و اس به صورت کامل با کنترلرهای ایکس باکس وان و نسخه‌های مختلف کنترلرهای الیت مایکروسافت سازگار هستند. اگرچه دوال سنس ویژگی‌های بیشتری را ارائه می‌دهد که سونی آن‌ها را برای تجربه برخی بازی‌ها ضروری می‌داند اما به هر حال فراموش کردن کنترلرهای نزدیک به ۱۱۵ میلیون خریدار پلی استیشن ۴ که مسلماً تعداد لوازم جانبی بسیار بیشتری از این رقم را نیز در اختیار دارند، چندان منطقی و رضایت‌بخش نیست.
مایکروسافت در پلتفرم‌های نسل نهم خود از کینکت پشتیبانی نمی‌کند اما نمی‌توان تاثیر آن را در مقابل عدم سازگاری کنترلرها که عضوی حیاتی از کنسول هستند، برابر دانست.
از سوی دیگر عملکرد سونی در ارائه رزولوشون خروجی نیز قابل دفاع نیست. کنسول نسل نهمی سونی دو رزولوشن خروجی ۱۰۸۰p و ۴K UHD را ارائه می‌دهد اما خبری از رزولوشن ۱۴۴۰p که در نمایشگرها بسیار مرسوم به شمار می‌روند، نیست. در سمت مایکروسافت، ایکس باکس سری اس به عنوان ضعیف‌ترین کنسول نسل نهمی تا به این‌جای کار که سخت‌افزار ضعیف‌تری از پلی استیشن ۵ دارد،‌ از رزولوشن ۱۴۴۰p پشتیبانی می‌کند. هنوز مشخص نیست که سونی چرا این قابلیت را در اختیار عموم قرار نداده است.
ویژگی صدای ۳ بعدی یکی از بزرگ‌ترین قابلیت‌هایی بود که به طور پیوسته پیش از عرضه و حتی پس از آن نیز توسط سونی مورد بازاریابی قرار گرفته است. این ویژگی با هدست‌های عادی نیز سازگار است و تجربه خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهد اما متاسفانه برخلاف فناوری Dolby Atmos به کار رفته در ایکس باکس سری ایکس و اس، از بلندگوهای پیش‌فرض تلویزیون و سیستم‌های صوتی ۵٫۱ پشتیبانی نمی‌کند.
[تصویر:  ps5-size-comparison.jpg]
اگرچه این فقدان برای طیف عظیمی از کاربران حس نخواهد شد، اما انتظار می‌رود که سونی ویژگی‌هایی را که وعده داده است، هنگام عرضه یا حداقل در زمان کوتاه‌تری در اختیار عوم قرار دهد.
نهایتاً به ابعاد پلی استیشن ۵ می‌رسیم. توجه داشته باشید که خانه‌های کنونی ما در قرن ۲۱ کوچک‌تر از هر زمان دیگری از زمان شروع تمدن نوین بشر هستند. این خانه‌های کوچک میزبان وسایل کوچکی هستند و به سادگی می‌توان ادعا کرد که میزهای تلویزیون موجود در آن‌ها نیز از ابعاد وسیعی برخوردار نیستند. پلی استیشن ۵ دقیقاً روی همین میزها قرار خواهد گرفت و مهم نیست که شما به چه صورت، یعنی عمودی یا افقی از آن استفاده می‌کنید؛ پلی استیشن ۵ بزرگ‌ترین کنسول از لحاظ ابعاد در تاریخ بازی‌های ویدیویی است و این موضوع در شرایط زیادی مشکل‌آفرین خواهد بود.
شما باید در نظر داشته باشید که برای جای دادن این کنسول نیاز به فضایی نزدیک به ۴۰ سانتی‌متر طول و ۲۶ سانتی‌متر عرض دارید. افزون بر این مشخصات، مقدار زیادی هم فضا در طرفین کنسول نیاز است تا تهویه هوا به درستی صورت پذیرد.
کنسول‌های خانگی هرگز برای قابلیت‌های جابه‌جایی بهینه نشده‌اند اما جابه‌جایی این محصول سونی از تمام کنسول‌هایی که تاکنون تحت نام شرکت عرضه شده‌اند، سخت‌تر است. تمام تصمیم‌های مذکور سونی که در این بخش به آن‌ها پرداختیم، در سمت پلتفرم‌های نسل نهمی مایکروسافت شرایط گاهاً بهتری را سپری می‌کنند و شاید تجمع آن‌ها بتواند اولویت‌های شما را تحت تاثیر قرار دهد.
جمع‌بندی
عوامل بالا، ۳ دلیل عمده خرید و ۳ دلیل اصلی عدم خرید پلی استیشن ۵ بودند. اگر به خواندن متن‌های طولانی علاقه‌ای ندارید، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
بنابراین ابتدا پیشنهاد می‌شود که پیش از خرید این کنسول، اولویت‌های خود را یادداشت کنید و سپس به خواندن دو پاراگراف زیر بپردازید.
  • پلی استیشن ۵ دارای آرشیو غنی از بازی‌های انحصاری نسل هشتمی و همچنین آثار نسل نهمی با کیفیتی است که حتی همین حالا نیز می‌توانند به شدت شما را سرگرم کنند. وجود بازی‌های مورد انتظار در کنار نوآوری و خلاقیت‌های به کار رفته در طراحی و تولید این کنسول نیز دلایل هیجان‌انگیزی برای کوچ کردن به نسل بعد به شمار می‌روند. ارائه دو کنسول مختلف با ۱۰۰ دلار اختلاف قیمت اما سخت‌افزار یکسان یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند شما را به سرعت جذب کند.
  • اگرچه به عناوین انحصاری این کنسول اشاره کردیم اما برای تجربه آن‌ها راه‌های اقتصادی کمتری در مقایسه با کنسول‌های ایکس باکس در اختیارتان قرار می‌گیرد. گفتنی است که بازی‌های انحصاری قدیمی‌تر از عمر پلی استیشن ۴ نیز اکثراً در اخیار شما قرار نخواهند گرفت و باید متوجه باشید که با چه دسته‌ای روبه‌رو هستید. برخی تصمیمات ضد و نقیض و فوق‌العاده غیرمنطقی نیز در بالا اشاره شدند که شاید تمام موانع موجود برای جلب توجه شما نباشند اما احتمالاً مهم‌ترین آن‌ها هستند.
شما پیش از خرید این کنسول باید موارد یاد شده و محدودیت‌های موجود را در نظر داشته باشید. عدم پشتیبانی بومی و کامل از بازی‌های پلی استیشن ۱، ۲ و ۳ و همچنین عدم سازگاری تمام و کمال با کنترلر دوال شاک ۴، در مقایسه با رقیب رضایت‌بخش نیستند.
[تصویر:  PlayStation-5-1.jpg]
مقاله نقد و بررسی پلی استیشن ۵ می‌تواند مابقی سوالات شما را در این زمینه پاسخ دهد اما در غیر این صورت می‌توانید با مطرح کردن آن‌ها در نظرات همین پست، پاسخ خود را به سرعت از تیم گیمفا و یا کاربران دریافت کنید. همچنین اگر به مقالات راهنمای خرید دیگر محصولات دنیای بازی اعم از کنسول‌ها و … علاقه‌مند هستید، ما را در جریان بگذارید تا در دستور کار نگارش و انتشار قرار گیرند.


ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ }
Thanks given by:
#47
پشتیبانی از دسته پلی استیشن 5 در نسخه‌ کامپیوتر بازی Call of Duty: Cold War

[تصویر:  call-of-duty-black-ops-cold-war-image-8.jpg]

به‌روزرسانی جدید Call of Duty: Black Ops Cold War پشتیبانی از دوال‌ سنس را به نسخه‌ی کامپیوتر این بازی اضافه می‌کند.

با عرضه‌ی به‌روزرسانی فصل چهارم بازی Black Ops Cold War که با مدتی پیش با نام Reloaded معرفی شده بود، پشتیبانی از کنترلر دوال سنس و قابلیت‌های آن به نسخه پی سی بازی می‌آید.

پشتیبانی از دسته پلی استیشن 5 هم‌اکنون در بخش Controller در تنظیمات بازی قابل دسترس است. قابل ذکر است که در جریان فهرست تغییرات این پچ جدید که چند روز پیش منتشر شد، اطلاعاتی از پشتیبانی بازی از دوال‌سنس به چشم نمی‌خورد و کاربران انجمن ردیت با بررسی در تنظیمات بازی این قابلیت را کشف کردند.

این به‌روزرسانی پشتیبانی از فناوری‌ Haptic Triggers یا تریگر های انطباقی را در دسترس کاربران قرار می‌دهد. این فناوری که از یکی ویژگی‌های منحصربه‌فرد دسته پلی استیشن 5 است، میزان سختی و سرعت حرکت ماشه‌های کنترلر را باتوجه‌به سلاح‌های مختلف درون بازی تغییر می‌دهد و تجربه‌ی هیجان انگیزی برای بازیکنان به وجود می‌آورد. Black Ops Cold War یکی از نخستین بازی‌های سال گذشته بود که پشتیبانی از این تکنولوژی را در نسخه‌ی PS5 خود اعمال کرد و حالا شرکت تری‌آرک در جریان این به‌روزرسانی به بازیکنان نسخه پی‌سی بازی نیز این امکان را می‌دهد تا از این ویژگی هیجان انگیز استفاده کنند. البته بازیکنانی که تمایلی به استفاده از این فناوری در بخش چندنفره بازی را ندارند، می‌توانند به‌راحتی این قابلیت را غیرفعال کنند.

[تصویر:  cod-blackops-dualsense-support-1.jpeg]
محتویات دیگری مانند بخش ۱۲ نفره Rush، اسکوراسترایک‌ها، سلاح‌ها و اپراتورها و بخش‌های چندنفره جدید از جمله مواردی هستند که در جریان این آپدیت به بازی اضافه شده است. تعدادی از این محتوای تازه مانند نقشه Mauer Der Toten و اپراتور Requiem’s Grigori Weaver مخصوص بخش زامبی بازی هستند که در طول هفته‌های آینده به بازی اضافه خواهند شد. این موارد ازطریق باندل Tracer Pack: Weaver Operator Bundle برای بازیکنان بخش چندنفره و مود پرطرفدار وارزون در فروشگاه بازی قابل خریداری خواهد بود.
[تصویر:  roadmap-season-four-warzone-coldwar.jpg]
علاوه‌بر بهبودهای جزئی فنی و تغییرات کوچک در بالانس گیم‌پلی بازی، بسته‌های الحاقی دیگری مانند پلی‌لیست Mama’s Armory Basket و یک پلی‌لیست اول شخص تک‌نفره جدید از جمله آپدیت‌هایی هستند که قرار است به‌زودی برای مود Dead Ops Arcade 3 بخش زامبی بازی منتشر شوند.
فصل چهارم بازی Call of Duty: Black Ops Cold War در حال حاضر برای پلی استیشن 5 و پلی استیشن 4، ایکس باکس سری ایکس، ایکس باکس سری اس، ایکس باکس وان و پی‌سی در دسترس قرار دارد.

ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ }
Thanks given by:
#48
فروش PS5 در اروپا پنج برابر شد

[تصویر:  ps5.jpg]

رشد چشمگیر آمار فروش کنسول‌های پلی استیشن 5 در اروپا ادعای مقامات سونی مبنی بر دسترسی ساده‌تر خریداران به این محصول را اثبات می‌کند.


[url=https://mci.ir/eydi?utm_source=ZoomG&utm_medium=Gif-Banner&utm_campaign=eydi1402][/url]براساس گزارش GI Biz، آخرین نتایج به‌دست‌آمده از فروش PS5 نشان می‌دهد که در مقایسه‌ی سال به سال، فروش پلی استیشن 5 در اروپا با افزایش ۳۶۹ درصدی روبه‌رو شده است. همچنین فروش پلی استیشن 5 در ماه مارس امسال ۵ برابر ماه مارس ۲۰۲۲ بوده است.

در مورد دیگر کنسول‌ها نیز گفته شده که نینتندو سوییچ در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۳ یک کاهش ۱۸ درصدی را در آمار فروش خود نسبت به سال قبل تجربه می‌کند. مایکروسافت نیز افت با ۱۰ درصدی فروش کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس | ایکس باکس سری اس مواجه است. بااین‌حال افزایش ۱.۵ میلیون واحدی فروش PS5 به‌حدی بوده که آمار کلی فروش کنسول‌ها را ۴۱ درصد بالاتر از سه‌ماهه‌ی نخست سال قبل قرار می‌دهد.
[تصویر:  playstation-5.jpg]

در این مدت ۴.۷ میلیون واحد لوازم جانبی کنسول‌های بازی در اروپا به فروش رسیده که ۵ درصد بیشتر از سال قبل است. کنترلر دوال سنس PS5 پرفروش‌ترین وسیله از میان بوده که قاعدتا افزایش فروش خود را مدیون رشد آمار فروش PS5 است.

درحالی که سونی با فروش پلی استیشن 5 و PlayStation VR2 شرایط خوبی را سپری می‌کند، گفته شده که این شرکت روی ورژن جدیدی از کنسول PS5 و یک کنسول دستی قابل حمل نیز کار می‌کند.
پاسخ }
Thanks given by:


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان