امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی
#1
به ظرف‌هایی که در کابینت آشپزخانه‌تان جا خوش کرده‌اند، نگاهی بیندازید! آیا اثری از ظروف چوبی در آن‌ها هست؟ فکر می‌کنید در حالی که ظروفی مثل سرامیک، چینی، فلزی و پلاستیکی وجود دارند، چرا باید از ظروف چوبی آشپزخانه استفاده کنیم؟ تا حالا با خودتان فکر کرده‌اید که استفاده از ظروف چوبی چه تاثیری بر سلامتی دارد؟ یا حتی کدام افراد استفاده از ظروف چوبی برایشان ضروری است؟ اگر در جواب این سوال‌ها چیزی برای گفتن ندارید، نگران نباشید! ما اینجاییم که به تمام این سوالات پاسخ دهیم و ظروف چوبی و مزایا و معایب استفاده از آن را به طور کامل برایتان شرح دهیم. با ما همراه باشید!

اهمیت استفاده از ظروف چوبی
پیش از آن که به بررسی ظروف چوبی بپردازیم، لازم است که بدانیم استفاده از ظروف چوبی تا چه اندازه اهمیت دارد و اصلا چرا امروزه خیلی‌ها تمایل به استفاده از ظروف چوبی دارند. اهمیت ظروف چوبی، در طبیعی بودن آن‌هاست. تحقیقات زیادی طی سال‌های متمادی اثبات کرده‌اند که انسان با مواد طبیعی رابطه خوشایندی ایجاد می‌کند. اگر با مفهوم طراحی بیوفیلیک آشنا باشید (طراحی بیوفیلیک، طراحی محیطی است که در آن عناصر طبیعی مانند گیاهان، آب، نور طبیعی و مصالح طبیعی به کار گرفته می‌شوند)، این مسئله برای‌تان قابل درک است. ارتباط عمیقی که انسان با چوب که یک ماده طبیعی است برقرار می‌کند، باعث می‌شود که لذت خوردن و آشامیدن در این ظروف دو چندان شده و در نهایت، احساس خوشایندی به ما دست می‌دهد. از طرفی دیگر، مواد طبیعی تجدیدپذیر هستند؛ به این معنی که قابل تجزیه و بازیافت شدن است و آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند. چه چیزی از این بهتر؟ البته مهم است که برای پایدار بودن مقدار چوب، درختان قطع شده جایگزین شوند.

استفاده از ظروف چوبی برای چه افرادی ضروری است؟

در تولید ظروف چوبی، از چه نوع چوب‌هایی استفاده می‌شود؟
1- گردو
چوب گردو یکی از محبوب‌ترین چوب ها برای ساخت ظروف چوبی است. این چوب دارای رنگ و رگه‌های زیبا و مقاومت بالایی در برابر رطوبت و سایش است. از چوب گردو برای ساخت انواع ظروف چوبی خوراکی و غیرخوراکی مانند بشقاب، کاسه، تخته گوشت، تخته سرو و ... استفاده می‌شود.

2- افرا
چوب افرا نیز یکی از چوب های پرکاربرد در تولید ظروف چوبی است. این چوب رنگی روشن دارد و دارای مقاومت بالایی در برابر رطوبت و سایش است. چوب افرا سنگین است و از آن برای تولید ظروفی که احتیاج به جابه‌جایی مداوم دارند استفاده نمی‌شود.

3- کاج
چوب کاج یک چوب نرم و سبک است که به راحتی قابل شکل‌دهی است. این چوب دارای رنگ روشن و مقاومت متوسطی در برابر رطوبت و سایش دارد. از خواص مهم این چوب می‌توان مقاومت در برابر چربی را نام برد که این ویژگی، آن را برای نمایش غذاها برای مدت طولانی مناسب می‌کند.

4- بلوط
چوب بلوط، چوبی‌ست سخت و محکم و سنگین که دارای طیف گسترده رنگی از قرمز تا قهوه‌ای مایل به خاکستری و حتی سفید می‌باشد. تنوع بالای رنگی این چوب، منجر به تولید انواع و اقسام ظروف شده و محبوبیت بالای این چوب را اثبات می‌کند.

5- بامبو
شاید معروف‌ترین چوبی که ما آسیایی‌ها برای تولید ظروف چوبی می‌شناسیم، چوب بامبو باشد. بافت صاف و رنگ خنثی این چوب باعث شده که از آن در ساخت انواع ظروف شامل کارد و چنگال، بشقاب، سینی و ... استفاده شود. طرفداران پروپاقرص محیط زیست بیشتر از ظروف بامبو برای سرو غذا استفاده می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر در زمینه چوب مناسب برای ظروف چوبی، به مقاله "بهترین چوب مناسب ساخت ظروف چوبی؟" نگاهی بیندازید!

استفاده از ظروف چوبی برای چه افرادی ضروری است؟1

مزایای استفاده از ظروف چوبی
• زیبایی و ظرافت
ظروف چوبی ظرافت و جذابیت خاصی دارند و اغلب دارای طرح‌ها و الگوهای هنری منحصربه‌فردی هستند. این ویژگی ظروف چوبی علاوه‌بر لذت‌بخش کردن فرآیند سرو غذا، جلوه‌ی دکوراتیو زیبایی به آشپزخانه شما می‌بخشد. همچنین ظروف دست‌ساز چوبی، شاهکارهای هنری هستند که می‌توانند به عنوان تزئینات دکوراتیو در منازل، رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و سایر مکان‌ها استفاده شوند.

• ‌همه‌کاره بودن
از دیگر مزایای استفاده از ظروف چوبی، همه‌کاره بودن آن‌هاست. شما می‌توانید از یک قاشق چوبی هم برای سرخ کردن سیب‌زمینی، هم برای مخلوط کردن مواد خیس و خشک کیک و هم برای هم‌زدن آش خوشمزه‌ی خود استفاده کنید.

• دوام و مقاومت بالا
چوب یک ماده مقاوم و بادوام است. ظروف چوبی می‌توانند در برابر ضربه‌ها و خراش‌ها مقاومت نشان دهند. مثلا برای جدا کردن ته‌دیگ سوخته‌ی کف قابلمه، قاشق چوبی بهترین انتخاب است. چوب برخلاف موادی مانند شیشه و سرامیک، به راحتی شکسته نمی‌شود؛ این به معنای این است که ظروف چوبی می‌توانند عمری طولانی داشته باشند.

• کاهش سر و صدای سرو غذا
حتما برایتان پیش آمده که صدای گوش‌خراش قاشق و چنگال فلزی و بشقاب شیشه‌ای یا چینی تا ساعت‌ها توی گوش‌تان باشد و آزارتان دهد. با استفاده از ظروف چوبی می‌توانید این صداها را به حداقل ممکن برسانید.

• عایق حرارتی
یکی از پراهمیت‌ترین خواص استفاده از ظروف چوبی، مقاومت آن‌ها در برابر حرارت و نگه داشتن گرما در خود است. به این معنی که ظروف چوبی می‌توانند به عنوان وسیله‌ای عالی برای نگهداری غذاهای گرم و سرد استفاده شوند و از عبور حرارت به دست‌ها جلوگیری کنند. پس هنگام لمس قاشقی که برای دقایقی در قابلمه داغ مانده است، دست‌تان نمی‌سوزد!

• عدم واکنش با مواد
از مهم‌ترین مزایای استفاده از ظروف چوبی که تاثیر مستقیمی بر سلامتی دارد این است که به‌ دلیل غیرواکنشی بودن چوب، در تماس با مواد خوراکی یا غیرخوراکی مضر و خطرناک مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین برخلاف ظروفی مثل پلاستیک، در روند تولید آن از مواد شیمیایی مضر استفاده نشده است.

• مبارزه با میکروب‌ها
به دلیل طبیعی بودن ظروف چوبی، میکروب‌ها تمایلی برای رشد روی این ظروف ندارند، برخلاف چیزی که درباره‌ی ظروف پلاستیکی و فلزی می‌دانیم. این امر ظروف چوبی را به ظروفی ضدباکتری و ضدمیکروب تبدیل کرده و از انتقال بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

معایب استفاده از ظروف چوبی
◘ شستشوی دشوار
چوب تمایل دارد تا رطوبت را جذب کند و این ویژگی، ظروف چوبی را در معرض تغییر حجم و شکل قرار می‌دهد. پس نباید برای پاک شدن لکه‌ها آن‌ها برای مدت طولانی در معرض آب قرار داد (استفاده از ماشین ظرف‌شویی نیز برای شستشوی ظروف چوبی پیشنهاد نمی‌شود) و اگر بلافاصله بعد از تماس با آب آن‌ها را خشک نکنید، خراب شدن‌شان دور از انتظار نیست. همچنین در صورت عدم دقت لازم در شستشو، ممکن است ترک‌ها و شکاف‌هایی در ظروف ایجاد شوند.

◘ نیاز به نگهداری و روغن‌کاری منظم
ظروف چوبی نیاز به نگهداری و مراقبت منظم دارند. برای حفظ ظاهر و کیفیت ظروف چوبی، باید آن‌ها را با روغن مخصوص چوب تغذیه داد و از آب‌ریزی مستقیم و قرار دادن آن‌ها در معرض حرارت بالا و آفتاب بیش از حد پرهیز کرد.

◘ انتقال طعم مواد غذایی به ظروف
چوب به علت ساختار متخلخل خود، می‌تواند بوها و لکه‌ها را جذب کند. به عبارتی دیگر، ظروف چوبی ممکن است بوی غذا را جذب کنند و این بو به مواد غذایی که در آن سرو می‌شود، سرایت کند. حتی در بلندمدت، ممکن است بوی نامطبوعی از این ظروف منتشر شود.

◘ وزن بالا
چوب نسبت به دیگر موادی که در ساخت ظروف نقش دارند، سنگین‌تر است. پس این ویژگی ظروف چوبی، احتمال سنگینی روی دست و سقوط و شکستن آن را بالا می‌برد که باعث وارد شدن خسارت زیادی به رستوران‌ها و کافه‌ها می‌شود.

◘ قابلیت اشتعال
از پرضررترین معایب استفاده از ظروف چوبی، قابلیت اشتعال آن‌هاست. اگر ظروف چوبی شما نزدیک شعله‌ی گاز باشند به راحتی می‌سوزند و از بین می‌روند. ظروف چوبی که در رستوران‌ها و کافه‌ها در معرض حرارت بالا هستند، به مرور زمان ظاهر زیبای خود را از دست می‌دهند.

◘ هزینه بالا
ظروف چوبی نسبت به ظروف پلاستیکی و فلزی، قیمت بالاتری دارند. همین ویژگی باعث شده که افراد زیادی به دنبال تهیه این ظروف نباشند.

آف سود، بهترین وبسایت خرید اینترنتی ظرف چوبی
آف سود یک فروشگاه خرید اینترنتی ظروف چوبی و صنایع دستی است که تلاشش در عرضه و ارائه‌ی بهترین نوع ظروف چوبی ساخته‌ی دست می‌باشد. این ظروف چوبی مزایای متعددی دارند و مقاومت آن‌ها در برابر ضربه مثال‌زدنی است. بنابراین جایی بهتر از اینجا برای خرید ظروف چوبی با کیفیت پیدا نمی‌کنید. برای خرید انواع ظروف چوبی با قیمت مناسب می‌توانید به فروشگاه آنلاین آف سود سر بزنید و سفارش خود را اینترنتی ثبت کنید.
https://offsood.com/category/wooden-containers
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان