2023/03/09، 11:51 AM
![[تصویر: Howls-Moving-Castle.jpg]](https://www.plaza.ir/wp-content/uploads/2022/04/Howls-Moving-Castle.jpg)
داستان فیلم در یک پادشاهی تخیلی می گذرد که در آن جادو و تکنولوژی اوایل قرن بیستم در پس زمینه جنگ با پادشاهی دیگر رایج است. داستان سوفی، مرد جوانی را روایت میکند که توسط جادوگری که وارد مغازه او میشود و به او فحش میدهد، تبدیل به یک زن مسن میشود. او با جادوگری به نام هاول روبرو می شود و در مقاومت او برای مبارزه برای پادشاه گرفتار می شود.
این فیلم تحت تأثیر مخالفت میازاکی با حمله ایالات متحده به عراق در سال 2003، حاوی مضامین قوی ضد جنگ است. میازاکی اظهار داشت که او «خشم زیادی» در مورد جنگ عراق داشت، که باعث شد فیلمی بسازد که احساس میکرد در ایالات متحده با استقبال ضعیفی مواجه خواهد شد.[5] همچنین موضوع پیری را بررسی میکند و سن را بهعنوان چیزی که به قهرمان داستان آزادی میبخشد، مثبت نشان میدهد. این فیلم حاوی عناصر فمینیستی نیز هست و حاوی پیام هایی درباره ارزش شفقت است.
در سال 2013، میازاکی گفت که قلعه متحرک هاول ساخته مورد علاقه او است، و توضیح داد: "من می خواستم این پیام را منتقل کنم که زندگی ارزش زیستن دارد و فکر نمی کنم این تغییر کرده باشد." ; در حالی که رمان بر چالش برانگیز بودن هنجارهای طبقاتی و جنسیتی تمرکز دارد، فیلم بر عشق، وفاداری شخصی و اثرات مخرب جنگ تمرکز دارد.
قلعه متحرک هاول در شصت و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم ونیز در 5 سپتامبر 2004 به نمایش درآمد و در 20 نوامبر 2004 در ژاپن اکران شد. این فیلم در ژاپن 190 میلیون دلار و در سراسر جهان 236 میلیون دلار فروخت که آن را به یکی از موفقترین ژاپنیهای تجاری تبدیل کرد. فیلم های تاریخ این فیلم مورد تحسین منتقدان قرار گرفت، با ستایش خاص از جنبههای بصری آن و ارائه مضامین توسط میازاکی. این فیلم در هفتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار نامزد جایزه اسکار بهترین انیمیشن بلند شد، اما در سال 2006 به والاس و گرومیت: نفرین خرگوش باخت و چندین جایزه دیگر از جمله چهار جایزه انیمیشن توکیو و یک جایزه Nebula دریافت کرد. برای بهترین فیلمنامه
منبع: پلازا