• ورود
  • ثبت‌نام
ورود
نام کاربری:
گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
 
تالار گفتمان سورنا
  • خانه
  • جستجو
  • لیست اعضا
  • راهنما
    • ورود
    • ثبت‌نام
    ورود
    نام کاربری:
    گذرواژه‌: گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟
     
تالار گفتمان سورنا › انجمن موبایل تبلت › آموزش › شبکه های اجتماعی v
1 2 3 بعدی »
› اخبار شبکه های اجتماعی

صفحه‌ها (3): « قبلی 1 2 3 بعدی »
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حالت موضوعی
اخبار شبکه های اجتماعی
omidrock آفلاین
مدیرکل
*******
ارسال‌ها: 5,948
موضوع‌ها: 2,686
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 16
محل زندگی: گرگان
جنسیت: مرد
Thanks: 4484
Given 217 thank(s) in 212 post(s)
#11
2020/07/13، 07:14 AM
آیا استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی برای مکالمه صوتی بیرون شبکه صرفه اقتصادی خواهد داشت

[تصویر:  call.jpg]

تماس صوتی یکی از نیازهای هر روزه و هر ساعته ما در دنیای پر از ارتباطات امروز است. حال سوال اصلی این است که با توجه به این نیاز، مرتفع نمودن آن از کدام روش صرفه اقتصادی بیشتری دارد؟ در این زمینه راهکاری جدید امکان استفاده از قابلیت تماس خروجی یا Call out پیام‌رسان‌های داخلی است و در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم که آیا استفاده از این روش صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟!

به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برقراری امکان تماس صوتی با اپراتورهای تلفن همراه با نرخ پیشنهادی دقیقه‌ای ۲۵ تومان در دستور کار قرار گرفته است.
پس از فیلتر شدن پیام‌رسان‌ خارجی تلگرام در چندین مرحله، مهاجرت کاربران ۵۰ میلیونی به پیام‌رسان‌های دیگر از جمله نمونه‌های مشابه خارجی و داخلی آغاز شد. اگرچه هنوز تعداد کاربران پیام‌رسان‌های داخلی با رقبای خارجی‌شان قابل مقایسه نیست، اما برخی افراد استفاده از امکانات ابزارهای بومی را به ابزارهای خارجی ترجیح می‌دهند.
حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌تازگی در توییتر نوشت: با توجه به مصوبه‌ی شورای عالی فضای مجازی و رسیدن برخی پیام‌رسان‌ها به پنج میلیون نصب، برقراری امکان تماس صوتی (call out) با اپراتورهای تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. نرخ پیشنهادی مکالمات فعلا دقیقه‌ای ۲۵ تومان در نظر گرفته شده است.
در جدول زیر می‌توانید نرخ مکالمه در سه اپراتور بزرگ کشور را مشاهده کنید:

[font=Arial]اپراتور
نوع مکالمه
سیم کارت دایمی
سیم کارت اعتباری

رایتل
مکالمه درون‌شبکه
رایگان
رایگان

تماس صوتی برون شبکه
555
888

[font=iransans]همراه اول
درون شبکه (شامل ثابت و موبایل)
599
899[/font]

برون شبکه
599
899

[font=iransans]ایرانسل
درون شبکه
599
899[/font]

برون شبکه
599
899
[/font]


طبق آمار عملکرد دولت دوازدهم و گزارشی که از زیرساخت منتشر شده، کاربران پیام‌رسان‌های بومی به ۲۰ میلیون رسیده‌ است. البته طبق نظرسنجی‌های صورت‌گرفته تا تیرماه سال گذشته ۴۲.۸ درصد شرکت‌کنندگان از واتس‌اپ، ۴۲.۴ درصد از تلگرام، ۲.۸ درصد از سروش، ۰.۷ درصد از بله، ۰.۶ درصد از آی‌گپ، ۰.۵ درصد  از گپ، ۰.۲ درصد از بیسفون و ۰.۱ درصد از ساینا استفاده می‌کردند که مجموع استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی را حتی کمتر از ۱۰ درصد نشان می‌دهد.
سایت گیمنت سورنا 
آیدی کانال تلگرام @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
فروشگاه گیمنت سورنا در ایسام

پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
omidrock آفلاین
مدیرکل
*******
ارسال‌ها: 5,948
موضوع‌ها: 2,686
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 16
محل زندگی: گرگان
جنسیت: مرد
Thanks: 4484
Given 217 thank(s) in 212 post(s)
#12
2020/09/07، 08:15 AM
صرف بودجه 400 میلیارد تومانی برای ایجاد مرکز داده اختصاصی پیام رسان های داخلی

[تصویر:  1048137-Copy-960x540.jpg]

شرکت زیرساخت ارتباطات ایران اعلام کرده است 400 میلیارد تومان بودجه برای مرحله دوم حمایت از اپلیکیشن‌های پیام رسان داخلی هزینه کرده است. به گفته سجاد بنابی، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت زیر ساخت، این بودجه صرف ساخت مرکز داده برای پیام رسان‌های بومی شده است. بنابی با اعلام سرمایه‌گذاری 4000 میلیارد ریالی در این راستا، گفته است با این مبلغ یک مرکز داده اختصاصی برای پیام رسان های داخلی و همچنین 500 سرور قدرتمند به این نوع برنامه ها اختصاص یافته است. افتتاح این مرکز یکشنبه آینده در تاریخ 16 شهریور ماه صورت خواهد گرفت. این در حالیست که چندی پیش آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود مرکز داده اختصاصی برای پیام رسان ها تا نیمه مرداد ماه ایجاد خواهد شد.
400 میلیارد تومان برای ساخت مرکز داده اختصاصی پیام رسان های داخلی
15 سال پیش بود که در کشورمان طرحی به نام شبکه ملی اطلاعات کلید خورد. هدف این پروژه، استقلال در شبکه اینترنت و مجزا از اینترنت جهانی است. چیزی که نزد عموم کاربران با عنوان اینترنت ملی شناخته می‌شود. اینترنتی که دسترسی جهانی در آن معنا و مفهومی ندارد و همین موضوع باعث شده تا امروز فعالان حقوق بشر و نهادهای فعال در زمینه آزادی اطلاعات در این مورد ابراز نگرانی کنند. در راستای این پروژه، طرح‌هایی مانند موتورهای جست و جوی داخلی و پیام رسان‌های بومی به سرانجام رسیده است. در گذشته پیشنهادی برای واگذاری مدیریت اینترنت ورودی در ایران با هدف ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی به سازمان به نیروهای مسلح، در قالب یک طرح توسط تعدادی از نمایندگان مجلس ارائه شده که البته هنوز به تصویب نرسیده است.
بندی از این طرح، موضوع مرزبانی دیجیتال و دفاع سایبری از کشور و جلوگیری از بهره برداری غیر مجاز از داده‌های مجازی در درگاه ورودی و خروجی پهنای باند کشور با محوریت ستاد کل نیروهای مسلح، توسط مراجع ذی‌ربط را مطرح می‌کند. محدودیت وظایف ستاد کل نیروهای مسلح در این بخش نیز با پیشنهاد این ستاد به تصویب مقام معظم رهبری خواهد رسید. این طرح اولین بار در سال 1397، در مجلس دهم نیز مطرح شد اما نتیجه‌ای را به دنبال نداشت.
سایت گیمنت سورنا 
آیدی کانال تلگرام @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
فروشگاه گیمنت سورنا در ایسام

پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
omidrock آفلاین
مدیرکل
*******
ارسال‌ها: 5,948
موضوع‌ها: 2,686
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 16
محل زندگی: گرگان
جنسیت: مرد
Thanks: 4484
Given 217 thank(s) in 212 post(s)
#13
2020/09/07، 08:16 AM
یک طرح و هزاران مشکل؛ ایرادات فنی وارده بر طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی

[تصویر:  social.jpg]

شبکه‌های اجتماعی داخلی در رویدادهای بسیاری از جمله قطعی سراسری اینترنت در سال گذشته نشان دادند که فاصله زیادی با معیارهای جهانی و حتی کشوری دارند. با این حال طرحی که برای ساماندهی این شبکه‌ها در کنار رقبای خارجی مطرح شده نیز از دید بسیاری از کارشناسان و مقامات کشوری دارای ایرادات فنی بسیاری است.


رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن وارد دانستن ایرادات فنی به طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی معتقد است که استفاده از فناوری‌های جدید از جمله هوش مصنوعی در این زمینه بسیار موثر است و نباید از آنها غفلت شود.
مصطفی طاهری درباره واکنش‌ها نسبت به طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی گفت:
نقل‌قول: در یک برآیند کلی من موافق این طرح نیستم و ایرادات اساسی به آن دارم. البته این طرح به دنبال این است که ما در شبکه‌های مجازی حکمرانی داشته باشیم که این حرف درستی است ما در این زمینه حکمرانی نداریم، اما باید متناسب با تجربیات جلو برویم و فکر اساسی در این زمینه داشته باشیم. در این طرح خیلی کارها پیشنهاد شده که قبلا تجربه شده و نتیجه‌اش را هم دیدیم. ما در خصوص شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اول باید به دنبال تکمیل شبکه ملی اطلاعات باشیم و تا زمانی که این کار را نکردیم عملا موفقیت و توفیق چندانی نخواهیم داشت.
نماینده مردم زنجان در مجلس گفت: مفاد طرح از نظر اجرایی و محتوایی ایرادات فنی دارند و من از نظر علمی با آن مخالف هستم. من معتقدم اول باید شبکه ملی اطلاعات را تکمیل کنیم و آن را به سرانجام برسانیم. ما باید از نظر زیرساخت های تولید محتوا کاری کنیم تا شبکه‌های اجتماعی داخلی به لحاظ تکنیکی با شبکه‌های اجتماعی خارجی قابل رقابت باشد، سلایق مختلف را در بر بگیرند و عقب ماندگی ما در این زمینه جبران شود. در حال حاضر شبکه های موجود حالت سوخته دارند با یک شیب جلو آمدند و عقب ماندند.

طاهری معتقد است که در همین فضای موجود باید بیشتر به سراغ تولید محتوای هوشمند، مغز متفکر، عوض کردن ذائقه ها و راه‌اندازی جریان رفت و این‌ها را باید در فضای فعلی به دست گرفت:
نمی‌شود بخشی از کار را ول کنیم و آن را به گردن بخش دیگری بیندازیم ما در تولید محتوا ضعف داریم. ما باید ببینیم در بستر موجود و در کوتاه مدت چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و چطور می‌توان تاثیر بگذاریم و از نظر فکری قوی‌تر عمل کنیم. در عین حالی که مردم از نعمت فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال استفاده می کنند باید برنامه‌ای برای میان مدت و بلند مدت  داشته باشیم.

وی درباره موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد:
نقل‌قول:
من خیلی موافق این نوع فیلتری که تا الان تجربه کرده‌ایم نیستم. ما تلگرام را فیلتر کردیم اما هر کس می‌خواهد از آن استفاده می‌کند ما به دنبال ویترین نیستیم باید برنامه‌ریزی کنیم تا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی شرکت های دانش بنیان برای راه‌اندازی پلت فرم ها و ایجاد نوآوری در زمینه های شبکه های اجتماعی، گفت:
نقل‌قول:
ما باید در راه‌اندازی این پلت‌فرم‌ها پیش‌قدم شویم و براساس آنچه ذائقه ها می‌پسندند برنامه‌ریزی کنیم. البته در بستر موجود آسیب‌هایی از نظر امنیتی و تا حدودی اخلاقی وجود دارد که با تکنیک هایی مثل هوش مصنوعی و بدون فیلتر می‌توان آن را ناکارآمدتر کرد و کاهش داد.
سایت گیمنت سورنا 
آیدی کانال تلگرام @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
فروشگاه گیمنت سورنا در ایسام

پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
atena آفلاین
کاربر جدید
**
ارسال‌ها: 10
موضوع‌ها: 9
تاریخ عضویت: Sep 2020
اعتبار: 0
Thanks: 0
Given 15 thank(s) in 12 post(s)
#14
2020/09/21، 06:35 AM
در این خبر که پس از گزارش Fire Eye (شرکت امنیت سایبری) منتشر شد؛ اینگونه آمده است که یک گروه ناشناس با عناوینی از قبیل روزنامه نگار و یا گزارشگر، اقدام به ساخت اکانت های جعلی در این دو شبکه اجتماعی کرده بودند تا بتوانند نظر مردم آمریکا را در جریان رای گیری میان دوره ای کنگره که در سال ۲۰۱۸ برگزار شد، تغییر دهند. از طریق این اکانت ها که معمولا خود را به روزنامه نگاران یا گزارشگران مطرح منصوب می کرده اند، تلاش می شده است تا ارتباطی نزدیک با مردم آمریکا برقرار گردد تا نظر آن ها را نسبت به انتخابات با خود همسو کنند که البته به موفقیت هایی نیز در این زمینه دست یافته اند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تک فاکس، گفته می شود فیس بوک تا ماه مارس ۲۰۱۹ در حدود ۷۸۳ اکانت و صفحه که به تفکیک شامل ۲۶۲ صفحه، ۳۵۶ اکانت و ۳ گروه بوده است را حذف کرده که مدعی است این اکانت ها وابسته به ایران هستند. این شبکه اجتماعی عنوان می کند این صفحات جعلی اخبار مربوط به جنگ ها، در سوریه و یمن و فلسطین را به طور دیگری نشان می داده اند تا به نفع یکی از طرفین درگیر باشد. به نقل از فیسبوک این گروه ها مبلغی بالغ بر ۳۰ هزار دلار صرف تبلیغات و جذب فالوور در این شبکه اجتماعی می کرده اند.
کارلوس مونج (رئیس توییتر) نیز از حذف ۷۷۰ اکانت خبر داده است و می گوید که به نسبت سال ۲۰۱۶ که انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا برگزار می شد؛ اخبار مربوط به انتخابات میان دوره ای آمریکا کم تر در این شبکه توئیت شده است. توئیتر همچنین اقدام به حذف ۷۳ هزار توئیت در رابطه با این انتخابات کرده است که گفته می شود از طرف روسیه و ونزوئلا هدایت و رهبری می شده اند. این اخبار با هشتگ #MAGA طرفدارانی برای خود به دست آورده بودند و می خواستند مانند سال ۲۰۱۶ که در انتخابات ریاست جمهوری نقش داشتند، نتایج این انتخابات را نیز تحت تاثیر قرار دهند. اما توئیتر عنوان کرده که به شدت آژانس تحقیقات روسیه را تحت نظر داشته است تا بار دیگر آن اتفاق تکرار نشود.
پاسخ
پاسخ
Thanks given by: omidrock
sorena آفلاین
مدیرفروشگاه
*****
ارسال‌ها: 350
موضوع‌ها: 208
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 14
Given 70 thank(s) in 64 post(s)
#15
2020/11/11، 08:28 AM
رفتار سخت‌گیرانه شبکه‌های اجتماعی علیه ترامپ

در جریان انتخابات اخیر آمریکا، شبکه های اجتماعی و رسانه‌های خارجی بارها رفتار غیر دوستانه و سخت‌گیرانه‌ای علیه دونالد ترامپ داشته‌اند و او را اذیت کرده‌اند.

[تصویر:  2476722_509.jpg]
چند روز پیش انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا برگزار شد و طبق اعلام بیشتر رسانه‌ها، جو بایدن به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا انتخاب شده و دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی را شکست داده است. البته دونالد ترامپ پرحاشیه هنوز این نتیجه را قبول نکرده و حتی مدعی تقلب در انتخابات ریاست جمهوری شده است. اما علاوه بر داستان انتخابات و نتیجه آن، موضوع دیگری که در چند مدت اخیر خبرساز و حاشیه‌ساز شده، تنش‌های میان دونالد ترامپ و شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیس بوک بوده است. این برخورد بین ترامپ و شبکه‌های اجتماعی از مدت‌ها قبل آغاز شده بود، اما حالا در بحبوحه انتخابات به اوج خود رسیده است. به نظر می‌رسد رئیس جمهور فعلی آمریکا در بین رسانه‌های اجتماعی محبوبیتی ندارد و بار‌ها با برخورد آن‌ها روبه‌رو شده است.
[تصویر:  2476716_115.jpg]

توییتر علیه ترامپ
مدتی قبل، ترامپ به ویروس کرونا مبتلا شد و یک هفته بعد، پزشک شخصی وی اعلام کرد حال رئیس جمهور آمریکا خوب شده و او دیگر ناقل نیست و می‌تواند به برنامه کاری عادی خود بازگردد. پس از این اتفاق، ترامپ در توییتی نوشت:
۱۰ اکتبر از طرف پزشکان کاخ سفید تاییدیه کامل گرفتم. این بدین معناست که دیگر نه ویروس کرونا می‌گیرم و نه آن را انتقال می‌دهم. از دانستن آن بسیار خوشحال شدم.
اما توییتر در اقدامی قابل توجه با هدف مقابله با اخبار جعلی، غلط و گمراه کننده، این توییت رئیس جمهور آمریکا را برچسب‌گذاری کرد و روی آن نوشت این توییت نقض قوانین توییتر در رابطه با اشاعه اطلاعات نادرست و بالقوه مضر مرتبط با کووید ۱۹ است. توییتر همچنین امکان اشتراک‌گذاری این توییت را غیر فعال کرد تا از اشاعه اطلاعات نادرست آن جلوگیری کند. این ماجرا بسیار خبرساز شد، اما حالا در جریان انتخابات آمریکا شاهد شدت این برخورد‌ها هستیم.
چند روز پیش، ترامپ در توییت خود از پیروزی در انتخابات آمریکا خبر داد و نوشت «می‌خواهند انتخابات را بدزدند، اما ما اجازه نخواهیم داد.» توییتر باز هم روی این توییت برچسب حاوی اطلاعات گمراه‌کننده زد. در ادامه، اریک ترامپ، پسر رئیس جمهور ترامپ طی توییتی نوشت: «جمهوری‌خواهان کجا هستند؟ رای دهندگان ما این را هرگز فراموش نخواهند کرد.» پیام اریک ترامپ نیز توسط توییتر پاک شد تا رئیس جمهور آمریکا از این اقدامات بیش از پیش عصبانی شود. این‌ها بخشی از برخورد‌های غیر دوستانه توییتر با دونالد ترامپ بود و این شبکه اجتماعی بار‌ها توییت‌های رئیس جمهور فعلی آمریکا را نادرست خواند یا حتی آن را حذف کرد.
[تصویر:  2476727_350.jpg]
حالا در جدیدترین واکنش توییتر نسبت به ترامپ، پس از اعلام خبر پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این شبکه اجتماعی عنوان رئیس جمهوری آمریکا را از حساب کاربری وی حذف کرد. ماجرا به همین جا ختم نشد و توییتر حتی تهدید کرد که حساب کاربری رئیس جمهور فعلی ایالات متحده را حذف خواهد کرد. توییتر دو سال پیش اعلام کرده بود قوانینی دارد که بر اساس آن‌ها نمی‌تواند سیاست‌مدارانی مانند رئیس جمهور آمریکا را از توییتر حذف کند. اما حالا با برگزاری انتخابات آمریکا و انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید، دونالد ترامپ از لیست کسانی که در برابر مسدودسازی توییتر مصون هستند، خارج می‌شود. به این ترتیب در صورتی که ترامپ باز هم تخلفات و توییت‌های عجیب و حاشیه‌ساز خود را ادامه دهد، احتمال حذف اکانت وی وجود دارد.

واکنش دونالد ترامپ به توییتر
اما دونالد ترامپ نیز در برابر اقدامات توییتر سکوت نکرده و بار‌ها در مصاحبه‌های خود به این شبکه اجتماعی تاخته است. وی در واکنش به احتمال مسدودسازی حساب توییتری‌اش اعلام کرد توییتر از کنترل خارج شده است. او حتی این شبکه اجتماعی را به دخالت در انتخابات آمریکا متهم کرد. ترامپ در توییتی نوشته بود «رای دادن از طریق پست در انتخابات آمریکا به تقلب گسترده منجر می‌شود و ممکن است صندوق‌های پستی به سرقت بروند.» توییتر روی این توییت نیز برچسب زد و در پایین آن نوشت حقایق درباره رای دادن از طریق پست را دریافت کنید. ترامپ که از این اقدام توییتر عصبانی شده بود در توییت دیگری نوشت:
توییتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ دخالت کرده است. آن‌ها می‌گویند اظهارات من درباره این که رای دادن از طریق پست به تقلب گسترده منجر می‌شود، بر اساس راستی‌آزمایی رسانه‌های جعلی CNN و واشنگتن پست صحیح نیست. توییتر به طور کامل در حال خفه کردن آزادی بیان است و من به عنوان رئیس جمهور آمریکا اجازه نمی‌دهم این اتفاق رخ بدهد.
[تصویر:  2476717_553.jpg]
این برخورد‌های توییتر و ترامپ باعث شده وی مدتی پیش یک فرمان اجرایی را امضا کند که می‌تواند منجر به تغییرات زیادی در شبکه‌های اجتماعی شود. رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد با این فرمان، مانع از زیر سوال رفتن آزادی بیان و سانسور محتوا در شبکه‌های اجتماعی شود. در بخشی از این فرمان نوشته شده زمانی که شبکه‌های اجتماعی بزرگ و قدرتمند، نظر‌های مخالف خود را سانسور می‌کنند، از قدرت خطرناکی استفاده می‌کنند. همچنین در این فرمان گفته شده اگر وبسایت یا یک شبکه اجتماعی، دسترسی به محتوای دیگران را با هدف نامناسب محدود یا حذف کند، باید به عنوان یک پلتفرم بی طرف و یک ناشر تلقی شود و به این ترتیب امکان شکایت از آن‌ها فراهم خواهد شد.
رئیس جمهور فعلی آمریکا علاوه بر این فرمان، فکر‌های دیگری هم برای فشار آوردن به شبکه‌های اجتماعی در سر دارد. به عنوان مثال، هر بخش اجرایی و آژانس‌ها ملزم به تهیه گزارشی شده‌اند که میزان هزینه‌های مربوط به تبلیغات در پلتفرم‌های آنلاین را مشخص کنند. هدف ترامپ از این اقدام می‌تواند ممنوع شدن بازاریابی در این پلتفرم‌ها با بودجه مالیات دهندگان باشد که در نتیجه آن، درآمد سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی با تاثیر منفی مواجه خواهد شد.
حالا این فشار‌های ترامپ بر شبکه‌های اجتماعی می‌تواند منجر به این شود که پلتفرم‌ها قید سانسور و ویرایش محتوا را بزنند که در این حالت، میزان انتشار محتوای نادرست، اشتباه، توهین‌آمیز و مخرب به شدت افزایش خواهد یافت.

فیس‌بوک و اینستاگرام هم ترامپ را اذیت کردند
البته مشکلات ترامپ با شبکه‌های اجتماعی، فقط مربوط به توییتر نبود و اینستاگرام و فیس بوک نیز اقداماتی انجام دادند که خوشایند رئیس جمهور فعلی آمریکا نبود. به عنوان مثال، اینستاگرام زیر تمام پست‌های ترامپ در این شبکه اجتماعی نوشته بایدن رئیس جمهور آمریکا شده و وقتی روی متن کلیک می‌کنید نیز صفحه نتایج انتخابات باز می‌شود.
فیس بوک هم مدتی قبل پست ترامپ درباره شباهت کووید ۱۹ با آنفلوانزا را به دلیل اشاعه اطلاعات نادرست حذف کرد. حالا نیز این شبکه اجتماعی، پست اخیر ترامپ که مدعی پیروزی در انتخابات شده بود را با برچسب اطلاعات نادرست، علامت‌گذاری کرد. فیس بوک حتی اعلانات مبارزان انتخابی ترامپ را به دلیل استفاده از سمبل نازی‌ها حذف کرده بود.
[تصویر:  2476718_299.jpg]
همچنین علاوه بر شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از رسانه‌های خارجی نیز رابطه چندان خوبی با دونالد ترامپ ندارند. بسیاری از این رسانه‌ها، جو بایدن را به عنوان رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا معرفی کرده‌اند که این موضوع با واکنش ترامپ همراه شد. وی در توییتر نوشت:
از کی تا حالا رسانه‌های جانب‌دار می‌گویند رئیس جمهور بعدی چه کسی است؟ ما چیز‌های زیادی در دو هفته اخیر یاد گرفتیم.
این توییت ترامپ نیز واکنش برخی رسانه‌ها را به همراه داشت. به عنوان مثال، مگی هبرمن، خبرنگار نیویورک تایمز در توییتر نوشت «رسانه‌ها در نوامبر ۲۰۱۶ نیز بر اساس برآورد‌ها و در رقابت تنگاتنگ مشابه، رئیس جمهور بعدی را معرفی کردند. در آن زمان به یاد نمی‌آوریم که پس از آن اعتراضی شنیده باشیم.»

تبریک مدیران دنیای فناوری به بایدن
ترامپ همچنین در بین شخصیت‌های مهم دنیای فناوری نیز محبوبیت زیادی ندارد و پس از معرفی جو بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا، بسیاری از مسئولان و شخصیت‌های مطرح دنیای فناوری، پیروزی بایدن را تبریک گفتند. جف بزوس، مدیرعامل آمازون در یک پست اینستاگرامی، پیروزی جو بایدن و کاملا هریس را تبریک گفت و از وحدت، همدلی و شایستگی نوشت. بزوس یکی از کسانی بود که اصلا رابطه خوبی با ترامپ نداشت و رئیس جمهور آمریکا بار‌ها به وی تاخته بود.
[تصویر:  2476719_256.jpg]
بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت هم ضمن تبریک پیروزی جو بایدن و کاملا هریس، نوشت در انتظار همکاری با دولت جدید برای کنترل شیوع ویروس کرونا است. بیل گیتس هم به خاطر نحوه مدیریت بحران ویروس کرونا، دل خوشی از پرزیدنت ترامپ نداشت.
باید دید آیا دونالد ترامپ با شکایت به دادگاه می‌تواند تغییری در نتیجه انتخابات ایجاد کند و در سمت رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا باقی بماند یا جو بایدن، رسما به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا از ژانویه ۲۰۲۱ کار خود را آغاز خواهد کرد. این طور که به نظر می‌رسد، رسانه‌های اجتماعی مانند توییتر اصلا دوست ندارند ترامپ رئیس جمهور باقی بماند، چرا که در این صورت مشکلاتی پیش روی آن‌ها قرار خواهد گرفت.
 

سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
gnsorena آفلاین
مدیر ارشد
******
ارسال‌ها: 1,368
موضوع‌ها: 525
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 316
Given 98 thank(s) in 84 post(s)
#16
2020/11/12، 09:34 AM
 درآمد شبکه‌های اجتماعی از کجاست؟!

تا به حال به این فکر کرده‌اید که درآمد شبکه ‌های اجتماعی از کجاست؟ ما هر روزه داریم به رایگان از چندین شبکه اجتماعی استفاده می‌کنیم. پس چگونه است که آن‌ها هر روز درآمدشان بیشتر می‌شود؟ مارک زاکربرگ چگونه تبدیل به یکی از ثروتمندترین افراد جهان شده؟ اینستاگرام حقوق کارمندانش را چطور می‌دهد؟ تمام اینها به کنار؛ این سایت‌ها و نرم‌افزارها چگونه می‌توانند هزینه پشتیبانی از میلیون‌ها یا شاید چند میلیارد کاربر را تامین می‌کند؟ با آی‌تی‌رسان همراه باشید تا در ادامه به تمام این سوالات پاسخ دهیم.

درآمد شبکه ‌های اجتماعی از کجاست؟
درآمد شبکه ‌های اجتماعی از راه‌های مختلفی است که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم:
تبلیغات
به طور کلی اگر شما برای شبکه‌های اجتماعی مبلغی پرداخت نمی‌کنید، پس خودتان مبلغ و هزینه هستید! بله درست خواندید؛ شما مصرف‌کننده نهایی هستید و تبلیغ‌کنندگان، منبع پول برای شبکه‌های اجتماعی! شما با استفاده از این پلتفرم‌ها، زمان و توجه خود را به آن‌ها می‌فروشید و تبلیغ‌کنندگان از آن به نفع استفاده می‌کنند.
ممکن است تصور کنید این کار روشی غیراخلاقی برای کسب درآمد است؛ اما باید به این مسئله توجه داشته باشید که توسعه‌دهندگان زمان زیادی برای ساخت این فضا کرده‌اند (و شما به رایگان از آن استفاده می‌کنید) و عادلانه است که بخواهند از آن پول دربیاورند.
تبلیغات اینترنتی بازار پر ریسکی است و تبلیغ‌دهندگان بخاطر جلب توجه کاربران حاضرند تا بیشترین مبلغ را پرداخت کنند؛ هرچه مبلغ بیشتری پرداخت کنند، افراد بیشتری تبلیغ آن‌ها را خواهند دید.
محصولات خلاقانه برای کسب درآمد شبکه ‌های اجتماعی
از آنجا که کسب درآمد برای شبکه های اجتماعی ساده نیست؛ وبمتسرها راه‌های خلاقانه دیگری می‌یابند تا کسب درآمد کنند. یکی از همین راه‌های خلاقانه Facebook Gifts است. این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تا به صورت مجازی هدیه‌هایی برای دوستان خود ارسال کنید. این هدایا ۱ دلار قیمت دارند و می‌توانید پیام‌های آن‌ها را شخصی‌سازی کنید.
[تصویر:  Social-Media-Advertising-The-Future-Of-A...sing-2.png]
اشتراک
آیا برای استفاده توییتر، اینستاگرام یا واتساپ پول پرداخت می‌کنید؟ احتمالا (یا قطعا) نه. حتی اگر استفاده از آن‌ها رایگان هم نبود باز هم بیشتر افراد بابت آن پولی پرداخت نمی‌کردند. تنها شبکه‌های موفق در فروش اشتراک حوزه‌های سرگرمی و صوتی و تصویری هستند. در حالی که بیشتر شبکه‌های اجتماعی رایگان هستند، برخی از آن‌ها مانند لینکدین، اشتراک پولی هم دارند و در قبال دریافت مبلغی امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار می‌دهند. در لینکدین افرادی که به دنبال کار هستند برای یافتن شرایط کاری مناسب‌تر باید پول پرداخت کنند. یوتیوب نیز حساب اشتراکی برای کاربران خود در نظر گرفته است.
سرمایه‌گذاری خطرپذیر
اکثریت شبکه‌های اجتماعی سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را در دستور کار خود دارند. سرمایه‌گذاران معمولا ریسک سرمایه‌گذاری رو شرکت‌هایی که در آن‌ها پتانسیل می‌بینند را می‌پذیرند؛ پس با سرمایه‌گذاری‌های روی آن‌ها امیدوارند تا در گذر زمان سرمایه‌شان برگردد.
فیسبوک یکی از نمونه‌های بارز این سیستم است. آن‌ها با سرمایه‌گذاری خطرپذیر به وجود آمدند. همین قضیه برای توییتر هم صدق می‌کند. هر جفت این شبکه‌های اجتماعی چندین میلیون دلار از سرمایه‌گذاری خطرپذیر درآمد داشته‌اند. هدف این نوع سرمایه‌گذاری‌ها کسب درآمد از آن‌ها یا فروش آن‌ها به شرکت‌های بزرگ‌تر است.
درآمد شبکه های اجتماعی واتساپ، تلگرام و اینستاگرام
واتساپ
[تصویر:  917466A6-181B-46AC-BF94-6F17CD864622-e15...87119.jpeg]
واتساپ سال ۲۰۰۹ تاسیس شد و سال ۲۰۱۴ فیسبوک آن را به تملک خود درآورد. در گذشته مدل درآمدی آن اشتراکی بود و دانلودش ۱ دلار هزینه داشت و کاربر برای هرسال استفاده باید ۱ دلار دیگر پرداخت می‌کرد. ژانویه سال ۲۰۱۶ فیسبوک در مقاله‌ای اعلام کرد که چون درآمد واتساپ «بسیار محدود» است؛ ممکن است در دراز مدت درآمد قابل توجهی از آن کسب نشود و قرار است که پلن درآمدی آن تغییر کند. اندکی بعد، واتساپ در یک پست وبلاگ اعلام کرد که دوره اشتراکی این شبکه اجتماعی به پایان رسیده و استفاده از این برنامه پیام‌رسان رایگان خواهد بود.
هنوز برنامه هیچ تبلیغاتی ندارد؛ اما این شرکت آن زمان در پست وبلاگ خود نوشت: «از شروع این سال (سال ۲۰۱۶) ما ابزارهایی را آزمایش خواهیم کرد تا از واتساپ برای برقراری ارتباط با کسب‌وکارها و سازمان‌هایی که می‌خواهید استفاده کنید». هدف این است که افراد مستقیما از طریق برنامه با بانک‌ها، آژانس‌های هواپیمایی و غیره ارتباط برقرار کنند و کسب‌وکارها برای این کار باید هزینه پرداخت کنند.
اگرچه صورت‌های مالی واتساپ مشخص نیست (فیسبوک درآمدهای خود را به طور شرکتی اعلام نمی‌کند)؛ فوربس درآمد آن را ۴ میلیارد دلار و و درآمد به ازای هر کاربر در سال ۲۰۲۰ را ۴ دلار تخمین زده است. در تاریخ فوریه ۲۰۲۰، فیسبوک بیش از ۲ میلیارد کاربر داشته است.

اینستاگرام

[تصویر:  77694B73-A6FD-43C8-BB3D-FDD6979B2404-e16...31432.jpeg]
سال ۲۰۱۲ فیسبوک شبکه اجتماعی اینستاگرام را با قیمت ۱ میلیارد دلار خرید و در سال ۲۰۱۸ ارزش آن ۱۰۰ میلیارد دلار رسید. سال ۲۰۱۹ بیش از ۹۸ درصد درآمد فیسبوک از تبلیغات تامین شد و مقدار قابل توجهی از این مقدار، درآمد اینستاگرام بود. همانطور که قبلا گفتیم، فیسبوک درآمد خود را به تفکیک شرکت اعلام نمی‌کند: اما تحقیقات تحلیلگران نشان می‌دهد که رشد درآمد اینستاگرام از تبلیغات، بیشتر از شرکت مادر است و یکی از نمونه‌های بارز درآمد شبکه های اجتماعی است.
وقتی فیسبوک اینستاگرام را خرید، این شبکه اجتماعی فقط محدود به اشتراک تصویر بود و در عرض یک سال قابلیت‌های ویدئویی نیز به آن اضافه شد. اینستاگرام هم مانند بسیاری از نام‌های بزرگ دنیای شبکه های اجتماعی، به عنوان ایده‌ای سرگرم‌کننده و بدون مسیر مشخصی برای درآمدزایی شروع به کار کرد؛ اما حالا هم شرکت مادر یعنی فیسبوک و هم اینستاگرام از تبلیغات کسب درآمد می‌کنند.

تلگرام

[تصویر:  whatsapp-outage-telegram-facebook.jpg]
تلگرام که سال ۲۰۱۳ راه‌اندازی شده برنامه پیام‌رسانی است که روی حریم خصوصی و رمزگذاری تمرکز کرده است. طبق خبرها و تحلیل‌ها این اپلیکیشن هنوز درآمدی ندارد؛ در حالی که در سال ۲۰۱۸ مبلغ ۱.۷ میلیارد دلار ارزش اولیه سکه (Initial Coin Offering) پیشنهاد شده بود. تلگرام می‌خواهد در حالی که رشد آن را حفظ می‌کند، این برنامه را ۱۰۰ درصد رایگان نگه دارد.
تلگرام هیچ درآمدی کسب نمی‌کند؛ یا حداقل پلن درآمدی ندارد. البته دوروف سعی در عرضه ارز دیجیتالی به نام تون (TON) را داشت که در حال آن پروژه نیز متوقف شده است. دوروف در پست وبلاگی به این نکته اشاره کرده که «به پیام رسانی سریع و ایمن که ۱۰۰ درصد هم رایگان باشد اعتقاد دارد».

بخشی از پست وبلاگی که در تلگرام منتشر شده به این شرح است:

نقل‌قول: ما به پیام‌رسانی سریع که ۱۰۰ درصد رایگان است اعتقاد داریم.
پاول دوروف که راهنمای ماست، هزینه‌های تلگرام را با کمک‌های مالی زیاد تامین کرد؛ بنابراین فعلا به اندازه کافی پول داریم. اگر کار تلگرام به آخر برسد، ما گزینه‌های مالی غیراساسی برای حمایت از زیرساخت‌ها و پرداخت حقوق توسعه‌دهندگان معرفی خواهیم کرد. اما کسب سود هرگز هدف نهایی تلگرام نخواهد بود.
سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
sorena آفلاین
مدیرفروشگاه
*****
ارسال‌ها: 350
موضوع‌ها: 208
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 14
Given 70 thank(s) in 64 post(s)
#17
2020/12/19، 11:54 AM
آخرین واکنش ها به لایو غیراخلاقی نوجوان ۱۴ ساله با بلاگر زن/ ولنگاری فضای مجازی چه بر سر فرزندانمان می آورد؟

لایو جنجالی نوجوان ۱۴ ساله با یکی از خانم‌های بلاگر در اینستاگرام زنگ خطر را برای مسئولان و خانواده‌ها به صدا درآورده است.
[تصویر:  13126816_480.jpg]
به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرا از یک لایو جنجالی در اینستاگرام شروع شد، وقتی نوجوان ۱۴ ساله‌ای در لایو یکی از بلاگرهای خانم‌ حرف‌های عجیب و غریبی زد که به نوعی حول محور مسائل جنسی بود. این لایو جنجالی در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد و باعث تاسف کاربران شد.
این لایو شاید یک جرقه‌ای باشد تا متوجه شویم میان نوجوانان امروز چه می‌گذرد، نوجوانانی این روز‌ها با مجازی شدن کلاس‌های درسی بیشتر پای فضای مجازی نشسته اند و زمان زیادی را در اینترنت سپری می‌کنند. اکثرا هم به صورت پنهانی و به دور از چشم خانواده‌ها در سایت‌ها و پیج‌هایی سرک می‌کشند که نه تنها مناسب سن و سال آن‌ها نیست بلکه مناسب هیچ رنج سنی  ای نیست.
خانواده‌ها هم از همه جا بی خبر در پی کار‌های روزمره خودشان هستند با بهانه‌های مختلف فرزندانشان که در سن بسیار حساسی قرار دارند رها کردند، اما نمی‌دانند غفلت از بحران نوجوانی چه آسیب‌های طولانی مدتی را می‌توانند برای دلبندانشان به دنبال داشته باشد. اما این نوجوانان آنقدر افسار گسیخته شده اند که ابایی هم ندارند که پدر و مادرشان از کار‌هایی که انجام می‌دهند با خبر شوند مثل همین نوجوان ۱۴ ساله لایو جنجالی که وقتی خانم بلاگر از او می‌پرسد اگر مادر و پدرت این لایو را ببیند چیزی به تو نمی‌گویند؟ و می‌بینیم چه قدر راحت با استفاده از قابلیت های اینستاگرام به نوعی پدر و مادر خود را دور می‌زند.
حرف‌هایی که در لایو بین خانم بلاگر و پسر ۱۴ ساله رد و بدل شد عمق فاجعه آن هم از نوع جنسی در میان نوجوانان است. نوجوانانی که بدون هیچگونه نظارتی ساعت‌ها پشت لپ تاپ، تبلت و موبایل تسخیر شده اند. این لایو نه تنها باعث تاسف و بسیاری از کابران شد بلکه خود خانم بلاگر هم از این حد از گستاخی و فاجعه جنسی در برخی نوجوانان تعجب کرده بود. اما راه چاره برای کاهش چنین آسیب‌های اخلاقی در جامعه چیست؟ فیلتر و محدودیت میتواند تاثیر گذار باشد؟ اگر اینستاگرام فیلتر شود می‌توان مقابل چنین آسیب‌ها ایستاد یا باز هم باید منتظر ماجرا‌های عجیب‌تر و تاسف برانگیز‌تر باشیم؟

حسین عباسی اقدم جامعه شناس مسائل اجتماعی ایران در این باره به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید در زمینه آسیب‌های ناشی از فضای مجازی ضعف تکنیک‌های مداخله‌ای و مهارت‌های مداخله‌ای را هم شاهد هستیم. مداخله درست و اصولی با فیلتر و سانسور تفاوت دارد و نباید تصور کرد هر نوع مداخله‌ای در بحث آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی باید به حذف و فیلتر خلاصه شود.

او معتقد است که نمی‌توان آسیب‌های اجتماعی نوپدید را بدون در نظر گرفتن شرایط کلی جامعه بررسی کرد و کلیه آسیب‌ها در نتیجه شرایط کلی حاکم بر جوامع در هر عصر و دوره تاریخی باید بررسی شود. تنهایی و فقدان همبستگی اجتماعی، کاهش مسئولیت اجتماعی، کاهش سرمایه اجتماعی، فقدان برنامه‌ریزی در حوزه جوانان و نشاط و شادابی آنها، بی‌اعتمادی، فردگرایی و... می‌تواند باعث بروز انواع آسیب‌های اجتماعی جدید در کشور شود. هرچند جنس آسیب‌های اجتماعی کشور در حال حاضر بیشتر مجازی است، اما این آسیب‌ها محدود به این فضا نخواهد بود و در اثر مداخله سایر عوامل اجتماعی هم می‌توانند ایجاد شوند.
واکنش وزیر ارتباطات به لایو پسر ۱۴ ساله با یکی از خانم‌های بلاگر
به دنبال آن محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به پخش ویدیویی مربوط به حضور یک نوجوان ۱۴ ساله در لایو نامناسب اینستاگرامی، می‌گوید: فیلم تلخ و آزار‌دهنده بود و نهاد‌هایی که مسئولیت امدادرسانی به کودکان و نوجوانان در این شرایط را دارند باید وارد عمل شوند و باید به جای پخش این فیلم به وضعیت این خانواده رسیدگی کرد.
او ادامه داد: از همان سه یا چهار شب پیش خواستم که آدرس پیدا کنند و همکارانمان بروند و اگر می‌توانیم کمک به این خانواده و این بچه کنیم.
وزیر ارتباطات در ادامه عنوان کرد: به جای دعوا کردن باید به اصل مطلب که نجات دادن آن بچه است بپردازیم؛ اگر نهاد‌هایی مسئولیت تربیت و مسائل فرهنگ را مد نظر داشته باشند این مسائل به وجود نمی‌آید.
آذری جهرمی افزود: توصیه نهاد‌هایی که فیلم‌ها را پخش می‌کنند این است که طوری سیاه نمایی نکنند که احساس ضد انقلاب و دشمن این باشد که وضعیت کل نوجوانان ما این است.
او عنوان کرد: این مملکت اگر فرد مشکل داری مثل ایشان دارد که باید به مشکلش رسیدگی کرد، نوجوان‌های دین دار و سالم و سلامت و معتقد به اسلام هم دارد. طوری سیاه‌نمایی نکنیم که دشمن بگوید نوجوانان تربیت شده در جمهوری اسلامی این‌گونه هستند.
وزیر ارتباطات در پایان در پاسخ به پرسش پیرامون دلیل عدم پیگیری اینترنت ویژه کودکان اظهار کرد: ما به جد این مسئله را از روز اول پیگیری کردیم و شما بروید ببینید چه کسی از من در دادگاه شکایت کرد تا طرح اینترنت کودکان متوقف شود.

به راستی مقصر اصلی بروز چنین مشکلاتی در جامعه چه کسانی هستند؟ می‌توان گفت دسترس پذیری فضای مجازی برای تمامی افراد در جامعه باعث بروز چنین آسیب‌های اخلاقی شده است؟ اما اگر بخواهیم درست به این پدیده نگاه کنیم می‌بینیم مقصر فقط یک فرد و یا یک نهاد خاص نیست؛ پدر و مادرها، آموزش و پرورش، معلمان، متولیان نظارت بر فضای مجازی، دست اندرکاران امور فرهنگی، مبلغان دینی و ... همه در یک طرف ماجرا هستند و کوتاهی در رهاکردن کودکان و نوجوانان در بحرانی‌ترین سن دوران زندگی هیچ‌گاه قابل بخشش نخواهد بود. اگر بخواهیم عدم فیلتر را دلیل اصلی این معضل بدانیم درواقع خط بطلانی کشیدیم بر روی آموزش و تربیت. چیزی که فقط بخشی از آن مربوط به خانواده هاست و بخش دیگر وظیفه آموزش و پرورش است.  

آموزش و پرورش دقیقا چه کار می‌کند؟
درحال حاضر در درست‌ترین زمان ممکن هستیم تا از آموزش و پرورش بپرسیم "طرح نماد" به کجا رسید؟ چرا با وجود اختصاص بودجه مناسب برای اجرای این طرح هیچ خروجی نمی‌بینیم؟ پس چه زمانی آموزش و پرورش  می‌خواهد به خود بیاید و کاری برای نوجوانان انجام دهد؟ مگر متولی تربیت و آموزش نوجوانان با آموزش و پرورش نیست پس چرا خروجی مثبتی را دریافت نمی‌کنیم.
محمود علی‌گو رئیس اورژانس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص لایو جنجالی پسر ۱۴ ساله با یکی خانم‌های بلاگر، اظهار کرد: متاسفانه این مسائل وجود دارد و تاسف برانگیز است اما این مسائل در حوزه مفاسد اخلاقی است و مربوط به اورژانس اجتماعی نیست.
وی در ادامه گفت: تمام مسائل مربوط به نوجوانان و کودکان، غیر از خانواده مربوط به آموزش و پرورش است، اما دقیقا وزارت آموزش و پرورش چه کار می‌کند؟ طرح نماد آغاز شد و بودجه قابل توجهی هم به آن اختصاص داده اند، اما هیچ خروجی نمی‌بینیم. در این طرح نماد برای بهزیستی هم تعریف وظایف شده است. یعنی در مرحله اول آموزش و پرورش غرلباگری خود را انجام دهد افرادی که ریسک بالایی دارد از سایر افراد جدا و بهزیستی مداخلات خود را برای آن دسته از نوجوانان که نیازمند حمایت هستند، انجام می‌دهد.  
علی‌گو ادامه داد: اگر این طرح اجرا نشود با بحران چند برابری نسبت به تمام دنیا مواجه خواهیم شد. گروه‌های نسلی نوجوانان، خصوصیت‌هایی دارد که یکی از مربوط به آسیب‌های فضای مجازی است و در طرح نماد برنامه‌هایی در این خصوص در نظر گرفته شده است و دستگاه‌های مختلفی پای کار هستند، ولی اقداماتی که باید صورت بگیرد معطل مانده است. چند کیس این چنینی را باید شاهد باشیم تا آموزش و پرورش تکانی به خود دهد. شک نکنید این لایو به دلیل دانش آموز بودن این نوجوان، توسط همسن سالان این پسر دیده شده است و همین دیده و شنیده شدن بحران زاست.
این که دغدغه امروز یک نوجوان مسائل جنسی است اگر نامش را فاجعه نگذاریم پس چه باید خطاب کنیم؟ اگر این اتفاق یک فاجعه نیست پس چیست؟ خانواده‌ها هم بدون نظارت مستمر بر فرزندانشان به دنبال مقصر در بین مسئولان هستند. اگر خانواده که اولین کانون تربیت فرزندان است آنقدر راحت فرزندان خود را رها کرده پس چه انتظاری از دستگاه‌های مربوطه داریم؟ حالا که مسئولان فقط جزء اظهار تاسف کاری نمی‌کنند و طرح‌های مانند طرح نماد فقط کلید می‌خورد و بودجه می‌گیرند، اما نتیجه‌ای هم ندارند، بهتر است خانواده‌ها کمی هوشیار‌تر عمل کنند و با بهانه‌های ریز و درشت و درگیر‌های کاری غفلت از فرزندانشان را بر دوش دیگری نیندازند.

توضیحات کارشناسان در رابطه با لایو جنجالی اینستاگرام

حسین عباسی اقدم جامعه شناس مسائل اجتماعی ایران در این باره به ما می‌گوید: اینستاگرام یکی از جمله شبکه‌های مهم اجتماعی در فضای مجازی است و می‌توان می‌گفت، مخاطبان بی شماری را از طیف‌ها، شخصیت‌ها و گروه‌های مختلفی به خود اختصاص داده است.
او می‌گوید علاوه بر عواقب و پیامد‌های مثبت در جهت استفاده از فضای مجازی و دسترسی داشتن به اطلاعات، دانش و کسب آگاهی لازم از جزئیات پدیده‌ها، رویداد‌ها و رخداد‌های اجتماعی و طبیعی؛ ممکن است آسیب جدی‌ای به اقشار مختلف جامعه خصوصا جوانان و نوجوانان وارد آورد به عبارتی آسیب‌های اجتماعی نو پدیدی را پدید می‌آورد.
عباسی معتقد است که در فضای مجازی اقشار خاص جامعه دچار سوء رفتار، سوء تفاهم در زمینه شکل گیری روابط متقابل اجتماعی و جذابیت‌های قابل توجهی در زمره مد، سلیقه، منش به تعبیر پیر بوردیو جامعه شناس فرانسوی ایجاد خواهد کرد. همچنین اختلاف نظر عمیقی بین نسل‌های گذشته و نسل کنونی است، به این خاطر که نسل‌های گذشته دوره جوانی را به صورت امروزی تجربه نکرده اند.
این جامعه شناس فهم جوانان امروزی برای آن نسل بسیار دشوار دانست و گفت: نسل‌های گذشته، دوران جوانی را به صورت یک دوره کوتاه آموزشی و زندگی سخت تجربه کرده اند. یکی از جمله مسائل مهم پیش رو در میان جوانان شکاف عمیق بین دو نسل و قرار گرفتن در معرض آسیب جدی روانی، جنسی، شخصیتی و هویتی به عنوان موجود اجتماعی ست.
او می‌گوید عدم درک و فهم دنیای جوانان امروز از جانب والدین، خصوصا والدینی که با فاصله سنی زیادی با فرزندانشان در کانون خانواده زندگی می‌کنند؛ موجبات انزواگرایی و گریز گرایی و پناه بردن به دنیای مجازی را فراهم آورده و خلاء ناکامی‌های خود را با دنیا یا فضای مجازی اشباع می‌کنند. انتظارات، توقعات، تقاضا‌ها و جلب توجهات زیادی در اینستاگرام در میان جوانان مشهود است.
عباسی معتقد است خانواده‌ها و والدین نقش موثری در هدایت و هموار کردن مسیر درست تربیت و آموزش فرزندان، جوانان و نوجوانان خواهند داشت و با ایجاد روابط عاطفی، صمیمی توام با منطق، عقل و دانش‌های لازم می‌توانند مسائل جزیی جوانان را مرتفع نمایند. خانواده نقش مهمی در سرنوشت و سبک خط مشی زندگی آینده فرد دارد و اخلاق و صحت و سلامت روانی فرد تا حد بسیار در گرو آن است.
این جامعه شناس برقراری روابط خانوادگی در طول دوران نوجوانی دارای اهمیت دانست و بیان کرد: والدین و نوجوانان در چالش رشدی قرار می‌گیرند؛ بنابراین هر دو یعنی والدین و نوجوانان، به انجام وظایفی در طول این دوره ملزم هستند. مهم‌ترین هدف در این دوران، رشد دادن نسل جدید در روابط بین نسل هاست. فرایند رشد (احساس خود) در نوجوانان فقط به زمینه‌های مختلف که در ارتباط و متعلق به او هستند ارتباط ندارند، بلکه به روابط متقابل والدین و فرزندان نیز مربوط است.
او می‌گوید کانون خانواده با پیدایش تکنولوژی، فن آوری یا نوآوری‌های رایانه‌ای در عصر ارتباطات و مدرن گره خورده است و شبکه‌های اجتماعی به صورت مجازی و در اصل سایبری از طریق شبکه‌های اینترنتی نفوذ کرده است، به طوری که بخش اعظم فعالیت‌های روزمره افراد از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام گرفته و در واقع می‌توان گفت اشغالگر زمان در طول زندگی اجتماعی افراد، خصوصا اعضای خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی، به حساب می‌آید. شبکه‌های اجتماعی مجازی، زمینه ساز نگرشی نوین در تعامل و ارتباطات انسانی شده اند.

همچنین رضا فریدی روانشناس بالینی و فعال آسیب‌های اجتماعی در این باره به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: موضوع ما نوجوان ۱۴ ساله‌ای است که شاید پدر و مادرش گمان می‌کنند ساعت‌های متمادی که سر در گوشی و تبلت دارد، مشغول حل کردن تمرین ریاضی یا پاسخ به سوالات علوم و جغرافیاست. اما ماجرا فاجعه‌آمیزتر از این حرف‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه لازم است بدانیم که نوجوانی یکی از سریع‌ترین مراحل رشد انسان است، افزود: بسیاری از تغییرات جسمی، جنسی، شناختی، اجتماعی و عاطفی که در این دوران اتفاق می‌افتد، می‌تواند برای نوجوانان و خانواده‌های آن‌ها مشکلاتی ایجاد کند. تقریباً همه جوامع این نظر را دارند که بین فرزند داشتن و نوجوان داشتن، تفاوت وجود دارد. نوجوانان در این مرحله از زندگی با مشکلات و دغدغه‌های زیادی روبه‌رو هستند؛  مسلماً آگاهی از آنچه در این مرحله از زندگی رخ می‌دهد، می‌تواند باعث رشد جسمی و روانی سالم نوجوان و برخورد مناسب خانواده‌ها شود.
فرید می‌گوید براساس نظریه روانی-اجتماعی «اریکسون»، زندگی انسان دارای هشت مرحله است که مرحله پنجم یعنی مرحله نوجوانی را «بحران مربوط به هویت در برابر سردرگمی نقش» نام‌گذاری کرده است. از نظر اریکسون هنگامی که فرد در چهار مرحله زندگی از رشد سالمی برخوردار باشد، در خاتمه کودکی به احساس استمرار و ثبات نسبی شخصیت دست می‌یابد، ولی با آغاز مرحله پنجم یا نوجوانی، بحران‌های چهار مرحله قبل احیا و در نتیجه هویت فرد متزلزل می‌شود.
او معتقد است نوجوان بتواند هویتی سالم و انسجام‌یافته داشته باشد، باید عناصر مربوط به هویت‌های چهار مرحله قبل را با یکدیگر ترکیب کند. خطری که نوجوان را تهدید می‌کند، بحران هویت یا سردرگمی و آشفتگی نقش است، در واقع خطر شکل‌گیری هویت منفی، زندگی نوجوان را تهدید می‌کند. اکثریت نوجوانان خود را با سوأل اساسی و مهم «من کیستم؟» مواجه می‌بینند. حال آنکه عمده‌ترین تکلیف نوجوان حل این بحران، برای رسیدن به هویتی کم و بیش باثبات و سازگاری روانی اجتماعی است.
این روانشناس بالینی آسیب‌های اجتماعی را باعث وابستگی به اینترنت در نوجوانان دانست و گفت: از جمله این آسیب‌ها گسست بین نسلی است که متاسفانه در بین خانواده‌ها و نوجوانان ایجاد شده و عملا خانواده‌ها و فرزندان از درک متقابل یکدیگر عاجز هستند. از دیگر آسیب‌ها مشکلاتی است که برای هویت نوجوانان پیش می‌آید.
فریدی با اشاره به اینکه در دوران نوجوانی به دلیل اینکه رشد با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد، تغییرات فیزیکی بدن به یکباره ایجاد می‌شود، ادامه داد: این تغییرات سریع فیزیکی می‌تواند باعث ایجاد حس کنجکاوی و اضطراب در نوجوان شود، به خصوص اگر آن‌ها ندانند چه چیزی را باید انتظار داشته باشند یا آیا آنچه که رخ می‌دهد طبیعی است یا خیر؟ رشد سریع اندام جنسی و تغییرات هورمونی باعث می‌شود، در این سن بسیاری از نوجوانان به روابط عاشقانه و جنسی علاقه‌مند و کنجکاو شوند. آن‌ها ممکن است هویت جنسی خود را زیر سوأل برده و کشف کنند.
او می‌گوید شروع بلوغ می‌تواند زمان دشواری برای آن‌ها باشد و در صورت عدم حمایت از همسالان، خانواده یا جامعه می‌تواند، این موضوع آسیب زننده باشد. آسیب‌هایی همچون اعتیاد به فضای مجازی تا شیفتگی نسبت به لایک‌های کاربران و در روز‌های اخیر آسیبی که شاهد آن در لایو یک نوجوان بوده ایم.
این روانشناس بالینی معتقد است مشکل استفاده بیش از حد از فضای مجازی و اینترنت از مشکلات مهم نوجوانان است که البته بعد از شیوع ویروس کرونا نیز این مشکل به مسئله جدی‌تری تبدیل شده و از طرف خانواده‌ها قابل لمس‌تر شده است. نوجوانانی که به اینترنت معتاد هستند، دوستان کمتری دارند و زندگی اجتماعی محدودتری را تجربه می‌کنند.
فریدی در ادامه افزود: آن‌ها زندگی انفرادی را پشت سر می‌گذارند و ساعت‌ها با اینترنت و فضای مجازی خوشحال‌اند، این درحالیست که اعتیاد به فضای مجازی فعالیت‌های بدنی آن‌ها را کاهش و منجر به سبک زندگی ناسالم و بی‌تحرکی می‌شود و بر عملکرد تحصیلی نیز تأثیر منفی می‌گذارد و باعث پیش آمدن آسیب‌های نوپدید همچون لایو اینستاگرامی یک نوجوان ۱۴ ساله با یک خانم و صحبت‌های بیان شده آن نوجوان می‌شود و نشان از شدت اینگونه آسیب‌ها در بین نوجوانان و در بستر فضای مجازی دارد.
او فضای حاکم بر خانواده و روابط بین اعضای خانواده است را حائز اهمیت دانست و گفت: این که چقدر روابط اعضای خانواده عاری از تنش و توام با صمیمیت و محبت است. علاوه بر این سبک‌های فرزند پروری نیز بسیار مهم است که والدین از آن‌ها استفاده می‌کنند. همچنین لازم است والدین نیز همچون مربیان آگاهی خودرا در زمینه سواد رسانه‌ای ارتقا دهند و این آموزش‌ها را از طریق اطلاع رسانی به فرزندان خود منتقل بکنند تا در سنین نوجوانی وارد اینگونه فضا‌های آسیب زا نشوند.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه مادران و پدران توانا کسانی هستند که از دانایی و مهارت ­های لازم در خصوص ارتباط با فرزندان برخوردار باشند، اضافه کرد: والـدین بایـد از شـیوه­ هـا و راهکارهـای مناسـب در برقراری ارتباط با فرزنـدان آگـاهی داشـته باشـند. بـرای مثـال در دوران کـودکی بـا محبت کردن، بازی کردن و... می ­توان به کـودک شخصـیت داد و بـا ایجـاد امنیـت روحی و روانی ارتباط مؤثری با او برقرار کرد، در حالیکه در دوران نوجوانی وضع به گونه ­ای دیگر است و با ایجاد عزت نفس، تقویـت اعتمـاد بـه ­نفـس و ... مـی ­تـوان زمینه ­های رشد و کمال نوجوان را فراهم نمود و راه ارتباط با او را فراهم کرد.
فریدی به خانواده‌ها توصیه کرد که با نوجوانتان ارتباط کلامی و عاطفی خوبی داشته باشید. هر فرصتی پیش آمد، با او ارتباط مثبت برقرار کنید. مثلا وقتی می‌بینید بچه نوجوانتان از ساعت ۱ تا ۳ بعدازظهر در اتاقش هست و در اتاق هم بسته، شما می ­توانید از این فرصت استفاده کنید یک استکان چای با کشمش به اتاقش ببرید و بگویید امروز در اداره که بودم خواندم که کشمش آنتی‌اکسیدان زیادی دارد گفتم امروز با هم چایی بخوریم.
او افزود: تحقیقات نشان می ­دهد هر چقدر خانواده‌ها در سن نوجوانی فرزندشان، برای نزدیک شدن به آن‌ها ارتباطات کلامی و غیرکلامی بین همه اعضای خانواده برقرار شود و به او محبت کنید و او احساس کند مورد توجه است؛ نوجوان بیشتر و بهتر این سن را پشت سر می­ گذارد؛ نه اینکه من و بچه ام خوب باشم، ولی پدرش را هفته ­ای یکبار ببیند.  ارتباط پسرم با پدرش خوب باشد ولی مرا به عنوان آشپز ببیند. پسری که آمده بود برای مشاوره می­ گفت: مادر من زن خوبی است خوب آشپزی می­کند. خوب لباس‌ها را می­ شوید. ولی من می­توانم غذا را از بیرون تهیه کنم. لباس ­ها را به خشکشویی بدهم. من محبت می­خواهم. من درک شدن می­خواهم. درباره دوستانم نظر بدهد، که من بدانم چه جالب والدینم به من و دوستانم توجه می­کنند. ولی نه به صورت انتقادی به شکلی بگوید که من احساس کنم مورد توجه هستم. نه مورد انتقاد؛ وقتی بصورت انتقادی نظراتشان را می­ گویند. ما را هم همراه دوستانم زیرسوال می­ برند. ولی وقتی نظرشون را فقط در مورد دوستمان می­ گویند برایمان دلپذیر است که مورد توجه والدینمان هستیم.
این روانشناس بالینی معتقد است که هر چه قدر ارتباط و گفتگوی مثبت و مفید والدین با نوجوانان بیشتر باشد، ما شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در میان آنان خواهیم بود و فرزندان نیز کمتر دچار انزوا و پناه آوردن به فضای مجازی خواهند شد. هر چند در پایان مجددا عرض میکنم که سواد رسانه‌ای و استفاده درست از فضای مجازی و نظارت والدین نیز بسیار حائز اهمیت است.
این لایو زنگ خطری را به صدا درآورد که پیش از آن خیلی‌ها صدای این زنگ خطر را نشنیده بودند، اما این بار عمق فاجعه آنقدر عیان شد که هرچه گوش هایمان بگیریم باز هم صدای این زنگ خطر را می‌شنویم. حالا باید کاری کنیم حالا که در بدترین شرایط ممکن هستیم. حرف‌های این نوجوان و تفکر آلوده او نسبت به مسائل جنسی باید عرق شرم بر پیشانی کسانی بنشاند که در این حوزه غفلت کرده اند. هرچند حالا هم دیر نیست پس از حالا شروع کنیم.

سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
gnsorena آفلاین
مدیر ارشد
******
ارسال‌ها: 1,368
موضوع‌ها: 525
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 316
Given 98 thank(s) in 84 post(s)
#18
2021/01/14، 02:49 PM
 خروج دسته‌جمعی از واتس‌اپ؟
[تصویر:  9910-83t4043.jpg]

خط‌ونشان واتس‌اپ برای کاربران، به تصمیم جمعی برای خروج از این پیام‌رسان منجر شد. اپلیکیشن واتس‌اپ در یک اولتیماتوم، شرط ادامه سرویس‌دهی را اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران با فیس‌بوک تعیین کرده است. کاربران اما به این رفتار قلدرمآبانه اعتراض نشان دادند. مدیران واتس‌اپ و فیس‌بوک درباره این اولتیماتوم، بیانیه جدید دادند. 
 
تردید درباره پذیرش شرایط جدید واتس‌اپ برای حریم خصوصی یا ترک این اپلیکیشن و نصب پیام‌رسان‌های جایگزین، دغدغه‌ای است که این روزها ذهن کاربران این اپلیکیشن را درگیر کرده است. با وجود آنکه در ابتدای امسال پیام‌رسان واتس‌اپ با داشتن ۲میلیارد کاربر فعال، عنوان محبوب‌ترین پیام‌رسان دنیا را از آن خود کرد، اما به نظر می‌رسد حواشی اخیر اولتیماتوم این اپ به کاربران، برای پذیرش شرایط جدید اشتراک‌گذاری داده‌هایشان با فیس‌بوک، محبوبیت این پیام‌رسان را متزلزل کرده است. فیس‌بوک (شرکت مادر واتس‌اپ) امیدوار است از محبوبیت واتس‌اپ بهره‌برداری کرده و به تبلیغات‌کنندگان اجازه دهد از طریق این اپلیکیشن تماس بیشتری با مشتریان داشته باشند.
 
فیس‌بوک اعلام کرده شرایط جدید شامل حساب‌های کاربری در انگلیس یا اتحادیه اروپا نمی‌شود. اما خارج از اروپا کاربران باید با اشتراک‌گذاری اطلاعات خود با زیرمجموعه‌های فیس‌بوک موافقت کنند. این اطلاعات شامل  شماره تماس‌ها و اطلاعات پروفایل بوده و محتوای پیام‌ها را دربرنمی‌گیرد. سخنگوی این غول فناوری تایید کرد که به روزرسانی سیاست‌های حریم خصوصی در صنعت متداول است و این شرکت همه اطلاعات لازم را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.
 
  شفاف‌سازی درباره اشتراک‌گذاری داده‌ها 
با توجه به رمزنگاری نقطه به نقطه‌ای که واتس‌اپ بر پیام‌های کاربران اعمال می‌کند، این اپ مدت‌ها در صدر عناوین امن‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا قرار داشت ولی نگرانی‌های ایجاد شده درباره اینکه این اپلیکیشن چه داده‌هایی را با شرکت مادر یعنی فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارد، موجب شده است خیل عظیمی از کاربران به مهاجرت به پیام‌رسان‌های جایگزینی مانند سیگنال و تلگرام اقدام کنند.پس از انتقادات شدیدی که این روزها متوجه واتس‌اپ شد، مدیران این شرکت مجبور به توضیح شده و تاکید کردند تغییرات مذکور شامل پیام‌های خصوصی کاربران با دوستان و خانواده‌شان نمی‌شود.مدیران واتس‌اپ در پیامی اعلام کرده‌اند پذیرش قوانین جدید، لطمه‌ای به حریم خصوصی کاربران وارد نخواهد کرد و پیام‌های خصوصی کاربران که با دوستان و خانواده رد و بدل می‌شود، شامل داده‌های به اشتراک گذاشته شده با فیس‌بوک نخواهد شد. این پیام‌رسان تاکید کرده که این امر تنها پیام‌های رد و بدل شده با اکانت شرکت‌ها برای مقاصد تجاری را دربر خواهد گرفت و این رویکرد واتس‌اپ موجب افزایش شفافیت خواهد شد.در پیام اخیر این پیام‌رسان تصریح شده است که پیام‌های رد و بدل شده با کسب و کارها و شرکت‌ها، متفاوت با پیام‌های دوستانه و خانوادگی است. با توجه به آنکه شرکت‌ها برای مدیریت ارتباطاتشان به خدمات میزبانی نیاز دارند، این اقدام باعث خواهد شد تا کسب و کارها قادر شوند با دریافت سرویس‌های میزبانی امن از فیس‌بوک، پیام‌های خود با مصرف‌کنندگان و مشتریانشان را مدیریت کرده، به سوالات آنها پاسخ دهند و داده‌های مفیدی را درباره محصولات و خدمات جدید و اطلاعات خرید با آنها به اشتراک بگذارند.
 
با وجود این بسیاری از کارشناسان معتقدند اشتراک‌گذاری داده‌های واتس‌اپ با فیس‌بوک موضوع تازه‌ای نیست و از زمانی که این شرکت توسط فیس‌بوک خریداری شد در حال انجام است. ویل کت کارت، مدیرعامل واتس‌اپ در توییتر اعلام کرد: «باید روشن کنیم که این آپدیت ارتباطی تجاری را توصیف می‌کند و شیوه اشتراک‌گذاری اطلاعات با فیس‌بوک را تغییر نمی‌دهد. این آپدیت روی نحوه ارتباط خصوصی مردم با یکدیگر در هر جای جهان که باشند، تاثیر نمی‌گذارد.»
 
آدام موسری، یکی از مدیران ارشد فیس‌بوک که این روزها هدایت اینستاگرام را برعهده دارد در توییتی اعلام کرده است درباره این به روزرسانی سیاست‌های واتس‌اپ، اطلاعات غلط زیادی منتشر شده است. وی تاکید کرد به روزرسانی سیاست این اپ به هیچ وجه بر حریم خصوصی کاربران تاثیر نخواهد داشت و به اشتراک‌گذاری داده با فیس‌بوک ابدا موضوع جدیدی نیست. وی گفته است: «ما نمی‌توانیم پیام‌های خصوصی شما را ببینیم یا تماس‌های خصوصی‌تان را بشنویم، کما اینکه فیس‌بوک نیز نمی‌تواند.»
 
تلاش فیس‌بوک برای بهره‌برداری از واتس‌اپ با افت رشد درآمد این شرکت شبکه اجتماعی جدی‌تر شده است. طبق اعلام این شرکت، پیام‌رسان بیش از ۵۰ درصد در بسیاری از کشورهایی که از شیوع ویروس کرونا به شدت آسیب دیده‌اند رشد داشته است اما این رشد به درآمد تبلیغاتی بیشتری منجر نشده است زیرا واتس‌اپ در میان پلت‌فرم‌هایی نبوده که فیس‌بوک در آنها کسب و کار تجاری قوی داشته است.
 
  رویکردهای متفاوت در احترام به کاربر
واتس‌اپ اندکی پس از شدت گرفتن حواشی، اقدام به شفاف‌سازی درباره نوع داده‌هایی که از کاربران با فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارد کرد و به شائبه‌های به وجود آمده درباره احتمال نقض حریم خصوصی کاربران پاسخ داد. اما آنچه فراتر از این امر موجب نارضایتی کاربران این پیام‌رسان شد، نوع رویکرد واتس‌اپ نسبت به پذیرش شرایط جدید حریم خصوصی و در نظر نگرفتن حق انتخاب برای کاربرانش بوده است. پیام‌رسان ۲ میلیارد کاربری واتس‌اپ در نوتیفیکیشنی به کاربران اعلام کرد در صورت عدم پذیرش شرایط جدید توسط کاربران تا تاریخ ۸ فوریه (۲۰ بهمن)، از ادامه خدمت‌رسانی به آنها خودداری خواهد کرد. بسیاری از کاربران این رویکرد واتس‌اپ را قلدرمآبانه تلقی کرده‌اند و از احترام قائل نشدن مدیران این اپ برای تصمیم کاربر گلایه کرده‌اند.
 
مهاجرت کاربران پیام‌رسان واتس‌اپ به پیام‌رسان‌های دیگر به قدری محسوس بوده است که در روزهای اخیر سرورهای پیام‌رسان سیگنال تحت هجوم یکباره کاربران با اختلالاتی مواجه شدند و مدیر اجرایی تلگرام، پاول دورف نیز روز گذشته از عبور تعداد کاربران فعال این اپ پیام‌رسان از مرز ۵۰۰ میلیون کاربر خبر داد. بر اساس جدیدترین اعلام، ظرف ۷۲ ساعت اخیر، ۲۵میلیون کاربر جدید به این پیام‌رسان اضافه شده‌اند.دورف در روزهای اخیر در پیامی طعنه‌آمیز خطاب به مدیران واتس‌اپ، رمز موفقیت و محبوب بودن تلگرام میان کاربران را «احترام به کاربران» عنوان کرده بود. رویکرد تلگرام نسبت به کاربران خود نیز در روزهای اخیر واکنش‌های جالبی را از سوی رسانه‌های مختلف دریافت کرده است. در پی اغتشاشات اخیر آمریکا، بخش قابل ملاحظه‌ای از شبکه‌های اجتماعی آمریکایی اقدام به تعلیق یا مسدود کردن حساب‌های کاربری متعلق به دونالد ترامپ و افراد نزدیک به وی کردند که این امر واکنش‌های متفاوتی را حتی از سوی سیاست‌مدارانی مانند آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان، درباره رویکرد شبکه‌های اجتماعی نسبت به مفهوم آزادی بیان در پی داشت. اندکی پس از کوتاه شدن دست ترامپ از شبکه‌های اجتماعی معروفی مانند توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام و.... وی به پیام‌رسان تلگرام پیوست و شروع به اشتراک‌گذاری اطلاعاتی از طریق کانال اختصاصی خود با کاربران کرد.
 
  مقایسه امنیت پیام‌رسان‌های مختلف
در سال‌های اخیر وب سایت‌های مختلفی اقدام به رتبه‌بندی پیام‌رسان‌ها در زمینه ایجاد امنیت کافی برای اطلاعات خصوصی کاربران کرده‌اند. در سنجش‌هایی که صورت می‌گیرد، رمزنگاری نقطه به نقطه (end-to-end-entprtion) یکی از مهم‌ترین مواردی است که مورد توجه قرار می‌گیرد. مدتی است که نام اپلیکیشن سیگنال، به‌عنوان امن‌ترین پیام‌رسان دنیا بر سر زبان‌ها افتاده است. این امر زمانی قوت گرفت که ایلان ماسک در توییتی، کاربران را به نصب این اپ تشویق کرد و همین امر موجب افزایش یکباره تعداد نصب‌های جدید این پیام‌رسان شد. در ادامه به مقایسه ویژگی‌های تعدادی از پیام‌رسان‌هایی که امن‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا لقب گرفته‌اند می‌پردازیم:
پیام‌رسان سیگنال (signal): اپ سیگنال در تمامی متدهای ارسال و دریافت پیام‌ها، از الگوریتم‌های رمزنگاری استفاده می‌کند. از جمله نقاط قوت این پیام‌رسان می‌توان به رمزنگاری پیش‌فرض تمامی پیام‌ها، پشتیبانی از انواع فرمت‌های ارسال پیام، کاملا متن باز بودن، عدم ذخیره اطلاعات و داده‌های کاربر و تایمر خودکار پاک کردن پیام اشاره کرد. کارشناسان مهم‌ترین نقطه ضعف این پیام‌رسان را طراحی ساده و بدون جلوه‌های بصری آن می‌دانند.
 
پیام‌رسان واتس‌اپ (WhatsApp): واتس‌اپ علاوه بر اینکه به‌عنوان محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها در دنیا محسوب می‌شود، یکی از امن‌ترین پیام‌رسان‌ها در جهان نیز شمرده می‌شود. این برنامه پیام‌رسانی محبوب دارای قابلیت‌های امنیتی بسیاری است که پشتیبانی از رمزنگاری پیش‌فرض تمامی پیام‌ها و همچنین احراز هویت دو مرحله‌ای، از جمله قابلیت‌های مهم امنیتی آن است. از جمله نقاط قوت این پیام‌رسان می‌توان رمزنگاری پیش‌فرض تمامی پیام‌ها، پشتیبانی از انواع فرمت‌های ارسال پیام، گسترده بودن میزان استفاده، رابط کاربری خوب، عدم دسترسی سرور به پیام‌های کاربروپشتیبانی از احراز هویت دو مرحله‌ای اشاره کرد. کارشناسان متن باز نبودن و تحت مالکیت فیس‌بوک بودن را از مهم‌ترین نقاط ضعف این پیام‌رسان می‌دانند.
 
پیام‌رسان تلگرام (Telegram): در تمامی لیست‌های معرفی امن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان همیشه باید جایی برای تلگرام در نظر گرفت. این اپلیکیشن پیام‌رسانی دارای امنیت بالایی است که موجب شده تا هک کردن آن کار چندان ساده‌ای نباشد. تنها ایرادی که بسیاری از کارشناسان امنیتی به این پیام‌رسان می‌گیرند، عدم پیشفرض بودن رمزنگاری همه پیام‌ها و ذخیره پیام‌های کاربر در سرورهای این پیام‌رسان است. از جمله نقاط قوت تلگرام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: رمزنگاری پیام‌ها در حال سکرت‌چت، پشتیبانی از انواع فرمت‌های ارسال پیام، تا حدودی متن باز بودن، واسط کاربری فوق‌العاده و دارای امکانات زیاد، تایمر خودکار پاک کردن پیام، پشتیبانی از احراز هویت دو مرحله‌ای.
 
کارشناسان، ذخیره اطلاعات و داده‌های کاربر و عدم رمزنگاری پیش‌فرض تمام داده‌ها را از مهم‌ترین نقاط ضعف تلگرام می‌دانند.

پیام‌رسان ویکر (Wickr): شاید بعد تجاری اپلیکیشن پیام‌رسانی ویکر سبب شده است تا این پیام‌رسان در میان سایر پیام‌رسان‌ها، کمتر شناخته شود. اما با این وجود، هنوز هم نام آن جزو امن‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا قرار گرفته و نمی‌توان از ویژگی‌های امنیتی فوق‌العاده آن چشم‌پوشی کرد. این پیام‌رسان رایگان، برای استفاده تجاری و شرکتی طراحی شده است و دارای امکانات بسیاری در این زمینه است.
 
رمزنگاری پیش‌فرض تمامی پیام‌ها، قابلیت ثبت نام با ایمیل، متن باز بودن، عدم ذخیره اطلاعات و داده‌های کاربران از جمله مهم‌ترین نقاط قوت این پیام‌رسان است. کارشناسان طراحی اختصاصی این اپ برای استفاده تجاری و رابط کاربری متفاوت آن را از جمله مهم‌ترین نقاط ضعف آن به حساب می‌آورند.
 
پیام‌رسان‌ ای‌مسیج (imessage):‌ای مسیج، سرویس پیام‌رسانی مختص محصولات اپل است و محصولات اپل، معمولا از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند. این سرویس پیام‌رسانی که جزو امن‌ترین پیام‌رسان‌‌های جهان محسوب می‌شود نیز از متدهای رمزنگاری خاص اپل بهره می‌برد و می‌تواند به‌طور پیشفرض تمامی پیام‌های ارسالی کاربر را به‌صورت رمزنگاری شده ارسال کند. شاید بتوان مهم‌ترین نقاط ضعف این اپلیکیشن را مختص آیفون بودن و عدم پشتیبانی از هر نوع فایلی برای ارسال دانست. اما متن باز نبودن و ذخیره اطلاعات و داده‌های کاربر را نیز می‌توان جز نقاط ضعف آن به حساب آورد. رمزنگاری پیش‌فرض تمامی پیام‌ها و واسط کاربری مطلوب از جمله مهم‌ترین نقاط قوت این پیام‌رسان است.
 
[تصویر:  9910-83t4042.jpg]
 
دنیای اقتصاد


سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
gnsorena آفلاین
مدیر ارشد
******
ارسال‌ها: 1,368
موضوع‌ها: 525
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 316
Given 98 thank(s) in 84 post(s)
#19
2021/01/14، 02:55 PM
گوگل «پارلر» را حذف کرد، اپل تهدید کرد!

گوگل شبکه اجتماعی Parler را به منظور جلوگیری از انتشار مطالب خشونت آمیز توسط طرفداران ترامپ از پلی استور حذف کرد.

حمله به کاخ کنگره آمریکا و همچنین موضع‌گیری رئیس جمهور آمریکا باعث شد توییتر حساب شخصی او و همچنین برخی از طرفدارانش را مسدود کند. این موضوع باعث شد کاربران به سراغ شبکه اجتماعی جایگزین توییتر به نام «پارلر» (Parler) بروند که شرکت‌های فناوری روی خوش به آن نشان ندادند. 
[تصویر:  2519750_804.jpg]
از Parler به عنوان جایگزین توییتر و فیسبوک با آزادی بیان بیشتر یاد می‌شود. این شبکه اجتماعی به خاطر انتشار مطالب افراطی و جنجالی انتقادات زیادی را برانگیخته است. در پی تسخیر ساختمان کنگره آمریکا توسط طرفداران افراطی ترامپ که چند کشته و زخمی بر جای گذاشت، اپل از Parler خواست تا قوانین جدیدی را برای مدیریت محتوا تعریف کند. اما گوگل پا را فراتر گذاشت و این شبکه اجتماعی را از فروشگاه اپلیکیشن خود حذف کرد.
حذف پارلر از گوگل‌پلی
اپل هشدار داد که برخی طرفداران ترامپ در حال استفاده از Parler برای سازماندهی حمله‌ای دیگر در واشنگتن هستند و از این شبکه اجتماعی خواست تا در سیاست‌های مدیریت محتوا بازنگری کند یا ریسک حذف شدن از اپ استور را بپذیرد.
[تصویر:  2519774_146.jpg]
اما گوگل این شبکه اجتماعی را از فروشگاه اپ خود حذف کرد. در بیانیه این شرکت که به خبرگزاری Android Police ارائه شده می‌خوانیم:
«مطابق قوانین دیرینه ما که به منظور محافظت از امنیت کاربران گوگل پلی تعریف شده اند، اپ‌هایی که محتوا‌های تولید شده توسط کاربران را منتشر می‌کنند باید قوانین مدیریت محتوایی داشته باشند که پست‌های ترویج کننده خشونت را حذف می‌کند. تمام توسعه دهندگان باید از این قوانین پیروی کنند و ما از ماه‌ها قبل به Parler در مورد این سیاست هشدار داده بودیم. ما نسبت به ادامه انتشار محتوا‌های ترویج به خشونت در Parler آگاه هستیم. ما می‌دانیم که در مورد سیاست‌های مدیریت محتوا اختلاف نظر‌هایی وجود دارد و حذف سریع تمام محتوا‌های خشونت آمیز می‌تواند سخت باشد، ولی ما برای انتشار برنامه در پلی استور نیازمند سیاست‌های سختگیرانه در قبال محتوا‌های جنجالی هستیم. با توجه به اتفاقات اخیر و تهدید شدن امنیت مردم، Parler را تا زمان اصلاح قوانین مدیریت محتوا از پلی استور حذف کردیم.»
گوگل تأیید کرد که تنها اپلیکیشن Parler را از فروشگاهش حذف کرده و این برنامه همچنان روی موبایل‌های نصب شده بدون مشکل کار می‌کند و نسخه وب نیز در مرورگر Chrome قابل دسترسی خواهد بود. Parler که از زمان انتشار در پلی استور بیش از ۵ میلیون مرتبه نصب شده از سایت APKMirror نیز حذف شده است.
Parler سال ۲۰۱۸ منتشر شد و از همان ابتدا به خاطر قوانین ملایم در مورد انتشار محتوا به سرعت به یکی از پلتفرم‌های محبوب طرفداران جناح راست به ویژه کاربران اخراجی فیسبوک و توییتر تبدیل شد. محبوبیت این شبکه اجتماعی پس از انتخابات آمریکا به خاطر افزایش نظارت توییتر و فیسبوک بر محتوا‌های جنجالی ترامپ بیشتر شد.

تهدید اپل به حذف از اپ‌استور
جان ماتز مدیر اجرایی پارلر امروز با انتشار بیانیه‌ای گفته است: شرکت اپل مدیران پارلر را تهدید کرده است که اگر این شرکت سیاست‌های محتوایی خود را تغییر ندهد، شبکه اجتماعی پارلر را از فروشگاه خود یعنی اپ استور حذف خواهد کرد.
[تصویر:  2519773_796.jpg]
اپل به شبکه اجتماعی پارلر فرصت ۲۴ ساعته برای تغییر رویه خود داده است تا از حذف شدن برنامه شان از اپل استور جلوگیری کنند.
در نامه‌ای که از سوی اپل استور به این شرکت ارسال شده و توسط خبرگزاری رویترز منتشر شده است، اپل به مواردی اشاره کرده است که جمعیت معترضان از این اپلیکیشن برای برنامه ریزی حمله مسلحانه به ساختمان کنگره آمریکا در روز چهارشنبه استفاده کرده اند.

قطع سرورها در آمازون
گوگل و اپل تنها شرکت‌هایی نبودند که تصمیم به حذف پارلر از فروشگاه‌های خود گرفته‌اند، آمازون هم به این برنامه اطلاع داده که سرور‌های آن را به حالت تعلیق درمی‌آورد. یکی از اعضای تیم اعتماد و ایمنی سرویس‌های وب آمازون در ایمیلی به این برنامه اعلام کرده که شرایط و سرویس‌های آمازون را زیرپا گذاشته و این کمپانی از نظارت کارآمد روی محتوا توسط یک تیم از داوطلبان قانع نشده است.
[تصویر:  2519775_684.jpg]
مدیرعامل پارلر، «جان ماتز» چنین تعلیقی را تایید کرده و از تعطیلی تمام سرور‌های این اپ در روز یکشنبه خبر داده. طبق گفته ماتز، این احتمال وجود دارد که پارلر برای یک هفته در دسترس قرار نداشته باشد و دوباره آن را آماده استفاده می‌کنند. ماتز همچنین اپل، گوگل و سایر شرکت‌ها را به همکاری با یکدیگر برای از بین بردن رقابت متهم کرده است.
عدم میزبانی در آمازون و همچنین حذف از گوگل پلی و اپ استور، ضربه سنگینی به پارلر می‌زند. باید منتظر ماند و دید برنامه شبکه اجتماعی جایگزین توییتر برای آینده چه برنامه‌هایی دارد.


کاهش ارزش سهام توئیتر
پس از اعلام مسدود کردن همیشگی حساب کاربری دونالد ترامپ از سوی توییتر، سهام این شرکت با سقوط ۲ درصدی مواجه شد. روز چهارشنبه، توییتر پس از محاصره ساختمان کنگره آمریکا توسط معترضان طرفدار ترامپ، به طور موقت حساب دونالد ترامپ را به حالت تعلیق درآورد و هشدار داد که هر گونه تخطی بیشتر توسط پرزیدنت ترامپ منجر به تعلیق دایمی حساب توییتر وی خواهد شد.
[تصویر:  2519776_300.jpg]
به نظر می‌رسد غول‌های فناوری به هر قیمتی اجازه پیشروی بیشتر را به رییس جمهور فعلی آمریکا را نمی‌دهند و باید منتظر ماند تا ببینیم واکنش دونالد ترامپ چه خواهد بود؟
سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
gnsorena آفلاین
مدیر ارشد
******
ارسال‌ها: 1,368
موضوع‌ها: 525
تاریخ عضویت: Jul 2018
اعتبار: 2
محل زندگی: gorgan
جنسیت: مرد
Thanks: 316
Given 98 thank(s) in 84 post(s)
#20
2021/05/21، 08:32 AM
دسترسی بسیاری از کاربران در سراسر جهان به YouTube محدود شده است!

با وجود اینکه یوتیوب در توییتر اعلام کرده مشکلات حل شده‌اند، کاربران هنوز گزارش خرابی ارسال می‌کنند


[تصویر:  YouTube-Down-780x470.jpg]

از سه شنبه شب یعنی 18 می تاکنون صدها هزار کاربر در نقاط مختلف گزارش‌هایی مبنی براینکه با YouTube مشکل دارند منتشر کرده‌اند. بسیاری از این کاربران با خطای شماره 420 و مشکلاتی در بخش YouTube TV مواجه هستند و برخی از آن‌ها اصلاً نمی‌توانند برنامه مورد نظر خود را مشاهده کنند. برخی دیگر از کاربران نیز در مورد در دسترس نبودن ویدیوها با کیفیتی که انتخاب کرده‌اند، گزارش داده‌اند.

صفحه رسمی YouTube در توییتر در پاسخ به گزارش برخی از کاربران مشکلات این رسانه را تأیید کرده و سپس اعلام کرد که تمام مشکلات بر طرف شده‌اند. با این وجود همچنان مشکلات یوتیوب کاربران بسیاری را در آمریکا تحت تأثیر قرار داده و گزارش‌های به عمل آمده توسط Down Detector نیز همین موضوع را نشان می‌دهند. در نمودار ارائه شده به وضوح می‌توانید مشاهده کنید در سه شنبه شب به صورت کاملاً ناگهانی صدها هزار کاربر گزارش خرابی یوتیوب را منتشر کرده‌اند.

گزارش زنده سایت Down Detector

گزارش‌های لحظه‌ای و زنده Down Detector نشان می‌دهند که در حال حاضر مناطق غربی ایالات متحده آمریکا بیشتر با این مشکلات مواجه هستند و دسترسی به YouTube در این مناطق محدود شده است. شرکت گوگل رسماً تأیید کرد که اغلب کاربران با خطای شماره 429 روبه رو هستند و یا محتوای یوتیوب اصلاً برای آن‌ها بارگزاری نمی‌شود. برخی کاربران نیز می‌گویند حین پخش ویدیوها پیغام «This Video isn’t Available at the selected quality. Try Again» برای آن‌ها نمایان می‌شود. در حال حاضر درصفحه اعلام وضعیت سرویس‌های ابری گوگل به هیچ مشکلی مربوط به یوتیوب اشاره نشده است. در گذشته از این صفحه به عنوان یک منبع برای آگاهی از خرابی سرویس‌های گوگل استفاده می‌شد اما در حاضر تمام خدمات این شرکت سالم و در حال فعالیت گزارش شده‌اند. در ادامه می‌توانید چند مورد از توییت‌های کاربران را مشاهده کنید.
[تصویر:  Screen-Shot-2021-05-18-at-10.37.44-PM-1024x726.jpg]نقشه زنده سایت Down Detector
[تصویر:  Screenshot-422-150x150.jpg]
[تصویر:  Screenshot-425-150x150.jpg]
[تصویر:  Screenshot-421-150x150.jpg]
[تصویر:  Screenshot-423-150x150.jpg]
[تصویر:  Screenshot-424-150x150.jpg]

(برای مشاهده توییت‌ها در اندازه بزرگ‌تر روی آن‌ها کلیک کنید)
اکانت رسمی YouTube در شبکه‌ اجتماعی توییتر به دلیل مشکلات پیش آمده از کاربران عذرخواهی کرده و در پاسخ به برخی از آن‌ها مشکلات را تأیید کرده است. همچنین به برخی از کاربران نیز اعلام شده که مشکلات مذکور بر طرف شده‌اند، با این وجود هنوز هم گزارش‌هایی مبنی برا خرابی یوتیوب در توییتر منتشر می‌شوند. اینطور که به نظر می‌رسد مشکلات یوتیوب هنوز به طور کامل حل نشده‌اند. آیا شما هم اخیراً در استفاده از یوتیوب با مشکل مواجه هستید؟ اگر اینطور است مشکل خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.
[تصویر:  Screen-Shot-2021-05-18-at-10.35.35-PM-1024x430.jpg]نمودار سایت Down Detector درباره مشکلات YouTube.
سایت سورنا 
ما را درشبکه ها اجتماعی دنبایل کنید 
آیدی کانال سورنا @gnsorena
آدرس اینستاگرام سورنا
آیدی اینستاگرام @gnsorena
پاسخ
وب سایت
پاسخ
Thanks given by:
« قدیمی‌تر | جدیدتر »
صفحه‌ها (3): « قبلی 1 2 3 بعدی »


  • مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ
پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
  • صفحه‌ی تماس
  • بازگشت به بالا
  • بایگانی
ما را دنبال کنید:
قدرت گرفته ازMyBB و پارسی شده توسط MyBBIran.com
طراحی شده توسط Rooloo | ترجمه شده توسط ParsanIT.ir

برو بالا